Tuesday, June 6, 2023

Schimbările climatice amenință producția de tequila?

Recomandare:

Licoarea pe bază de agave, precum tequila și mezcalul, se confruntă cu un viitor incert, deoarece schimbările climatice și degradarea terenurilor le amenință producția.

Schimbările climatice reprezintă o amenințare majoră pentru lichiorurile produse din plante de agave, cum ar fi tequila și mezcalul.

Potrivit unor studii recente, creșterea temperaturilor, combinată cu degradarea terenurilor și cererea mare de lichioruri pe bază de agave ar putea avea un impact uriaș asupra producției acestora.

Acest fapt se datorează unei amenințări majore care a fost cauzată liliacului cu nasul lung din Mexic, care este responsabil pentru polenizarea plantei de agave, care se găsește în deșerturile calde și uscate din America Centrală.

“Relația dintre lilieci și tequila poate părea obscură la început, dar asocierea dintre liliac și plantă este atât de puternică încât dispariția unuia ar amenința supraviețuirea celuilalt”, a declarat un oficial de la Bat Conservation International, citat de Euronews.

Ce relevă un studiu de ultimă oră

Un studiu care a fost realizat asupra speciei de lilieci sugerează că schimbările climatice reduc deja “mediile adecvate” pentru acest animal, care se așteaptă să se reducă și mai mult pe măsură ce temperaturile cresc.

Studiul avertizează, de asemenea, că “pe măsură ce numărul liliecilor scade, interacțiunea lor cu plantele de agave se va reduce cu 75%”.

Bat Conservation International afirmă că “potențiala dispariție a liliacului va avea probabil efecte negative asupra reproducerii sexuale și a variabilității genetice a plantelor de agave, sporind vulnerabilitatea acestora la viitoarele schimbări de mediu”.

Ce se știe despre tequila

Tequila este fabricată din planta de agave albastre, care se găsește în statul Jalisco, în vestul Mexicului, în timp ce Mezcal este fabricat din alte tipuri de agave, inclusiv din magueys sălbatic, care poate dura mai mult de 15 ani până la maturitate.

Pe măsură ce cererea pentru ambele licori crește, există o teamă în rândul localnicilor că societățile vor recurge la cultivarea excesivă a terenurilor, creând un impact negativ și mai mare asupra mediului, care va amenința și mai mult, în viitor, biodiversitatea.


Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Apple se pregătește să facă un anunț revoluționar

În aceste zile s-a anunțat că Apple este pregătită să lanseze primul său produs nou în aproape un deceniu...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img