Tuesday, June 6, 2023

Șapte persoane arestate pentru furt de cabluri de cupru de pe liniile telefonice. Video

Recomandare:

În Spania. Garda Civilă spaniolă a recuperat o tonă de cupru de la hoții care au tăiat stâlpii de telefonie și au furat cablurile de pe linii.

După cum se arată într-un comunicat al Gărzii Civile de joi, 16 februarie 2023, în cadrul operațiunii “Zintat”, au fost destructurate două grupuri infracționale foarte active dedicate furtului de cabluri de telefonie.

Acestea acționau în comunitățile autonome Castilla-La Mancha, Madrid și Castilla y Leon. Potrivit unor surse din cadrul forțelor de ordine, șapte persoane au fost arestate ca urmare a acestei operațiuni.

Patru dintre acestea au fost reținute în Cerezo de Abajo din Segovia. Acestea sunt presupusele autoare a peste o sută de furturi, iar o alta este investigată ca fiind destinatarul bunurilor furate.

Polițiștii au percheziționat un depozit de fier vechi din orașul San Fernando de Henares, unde au recuperat o tonă de cupru ars despre care se crede că provine din furturile de linii electrice, împreună cu o documentație abundentă.

Operațiunea a început în luna ianuarie a anului trecut, când Garda Civilă a detectat o creștere a furturilor de cabluri telefonice care au afectat aproximativ 30 de localități din provincia Guadalajara. Ca urmare, serviciul de telefonie din regiune a fost întrerupt temporar.

Continuându-și investigațiile, ofițerii au detectat două grupuri infracționale cu sediul în Comunitatea Madrid, Acestea se dedicau exclusiv comiterii acestui tip de furt. De asemenea, s-a descoperit că membrii acestor grupuri lucrau în mod coordonat și aveau o mare mobilitate geografică.

Aceștia comiteau mai multe jafuri pe săptămână în orașe din comunitățile autonome Madrid, Castilla y Leon și Castilla-La Mancha. În plus, aceștia dispuneau de o rețea de destinatari cărora le livrau rapid bunurile pentru vânzare.

De asemenea, s-a descoperit că, pentru a comite jafurile, autorii achiziționau vehicule și camionete la mâna a doua, pe care le abandonau după comiterea jafurilor.

Patru persoane au fost reținute de Garda Civilă în localitatea segoviană Cerezo de Abajo când au fost prinse în timp ce tăiau cu ferăstrăul mai mulți stâlpi de telefonie.

Cel de-al doilea grup infracțional a fost destructurat în ianuarie anul trecut, odată cu arestarea a încă trei persoane, două în orașul madrilen Coslada și una în Guadalajara.

Aceștia ar fi tăiat cu fierăstrăul stâlpii de telefonie și, odată ajunși la pământ, hoții au tăiat cablurile în secțiuni de 10 metri lungime. Ulterior, acestea au fost arse în zone izolate din mediul rural pentru a îndepărta învelișul cablurilor în vederea vânzării pe piața ilegală.

Ca urmare a acestei operațiuni, au fost rezolvate peste 70 de furturi comise în provincia Guadalajara. Alte aproximativ 35 de infracțiuni au fost, de asemenea, rezolvate în provinciile Madrid, Cuenca, Toledo, Segovia, Valladolid, Palencia și Zamora.

Operațiunea a fost efectuată de unitatea organică de poliție judiciară a Comandamentului Guardia Civil din Guadalajara și a fost condusă de Tribunalul de Instrucție nr. 2 din Guadalajara. Această operațiune este în derulare și nu pot fi excluse alte infracțiuni comise de aceste grupuri infracționale.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Apple se pregătește să facă un anunț revoluționar

În aceste zile s-a anunțat că Apple este pregătită să lanseze primul său produs nou în aproape un deceniu...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img