Tuesday, June 6, 2023

Șapte noi reguli rutiere urmează să fie implementate în 2023

Recomandare:

Marea Britanie introduce mai multe modificări ale regulilor care guvernează utilizarea drumurilor în 2023, cele mai recente dintr-un lung șir de schimbări care au intrat în vigoare în ultimul an.

Reguli noi

Modificările date publicității de Mirror, variază de la reguli specifice unei zone la cele care se aplică în întreaga țară.

În fruntea listei se află controversatele și mult mediatizatele zone cu emisii ultra scăzute (ULEZ), în urma cărora mașinile care nu respectă standardele minime de emisii vor fi obligate să plătească o taxă zilnică.

4 din 5 autoturisme îndeplinesc standardul

Se spune că patru din cinci autoturisme îndeplinesc standardul minim pentru a intra în aceste zone, care au fost introduse inițial în Londra.

Numărul și amploarea zonelor este în curs de creștere, la fel ca și numărul de orașe care implementează sisteme similare.

Printre acestea se numără Bristol, Manchester, Sheffield și Tyneside, cu costuri cuprinse între 10 și 50 de lire sterline pe zi pentru mașinile care nu respectă standardele impuse.

A doua schimbare majoră care va afecta multe persoane este interzicerea parcării pe trotuar, introdusă în Scoția.

Există o explicație

Punerea în aplicare a acestei interdicții a fost amânată din cauza covid-19, dar va fi pusă în aplicare acum, în încercarea de a menține trotuarele libere pentru pietoni.

Poate că cea mai detestată de automobiliști este introducerea zonelor de 20 de mile pe oră în Țara Galilor.

Conform noilor legi, orice drum care este împărțit de mașini și bicicliști sau pietoni va fi restricționat la 20 de mile pe oră. Astfel de restricții sunt în vigoare de ceva timp în Cardiff și în alte câteva zone, dar acum vor fi extinse la nivel național.

Guvernul galez a declarat că reducerea vitezei este necesară pentru a asigura o mai mare siguranță pentru bicicliști și pietoni.

A dispărut o reducere de taxă

Cea care va afecta cel mai mult buzunarele este sfârșitul reducerii taxei pe combustibil, deși mulți cred că aceasta nu va schimba prea mult situația, deoarece nu cred că a fost vreodată transferată către automobiliști.

Reducerea taxei a dispărut începând cu data de 23 martie 2023.

Există unele sugestii că taxa pe combustibil ar putea fi de fapt majorată, deoarece guvernul britanic încearcă să echilibreze conturile.

O creștere semnificativă a impozitului

Utilizatorii de autovehicule de firmă vor înregistra o creștere semnificativă a impozitului de plătit pentru beneficiile în natură, cu excepția cazului în care vehiculul este electric. Acesta din urmă a fost înghețat până în aprilie 2025.

O taxă pentru vehiculele grele de marfă este așteptată să intre în vigoare în august, după ce a fost amânată anul trecut. Taxa, care ar putea crește prețurile la casierie – cineva trebuie să plătească pentru ea, va permite ca vehiculele de marfă cu o greutate mai mare de 12 tone să fie taxate pentru uzura pe care o provoacă pe drumurile britanice.

Organizațiile caritabile, comercianții individuali, microîntreprinderile și cei care angajează mai puțin de 10 persoane vor putea beneficia de o schemă de casare a camionetelor și microbuzelor, special concepută pentru ei.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Apple se pregătește să facă un anunț revoluționar

În aceste zile s-a anunțat că Apple este pregătită să lanseze primul său produs nou în aproape un deceniu...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img