Tuesday, June 6, 2023

Șapte alimente pe care ar trebui să le consumăm în fiecare zi

Recomandare:

Pe TikTok, dr. Dan Gubler, doctor în chimie organică, podcaster, fost profesor, conferențiar respectat și cercetător în domeniul plantelor medicinale, spune care sunt cele șapte alimente pe care ar trebui să le consumăm zilnic pentru o sănătate perfectă.

Videoclipul a fost postat ca răspuns la întrebarea: “Dacă ar trebui să reduceți totul la doar câteva suplimente/alimente pe zi pentru o sănătate optimă pentru un adult obișnuit, care ar fi acestea?”.

Iată care sunt acestea

Merele – Acestea chiar țin doctorul departe, conțin fitonutrienți pe care nu îi poți obține în altă parte și ajută la sănătatea pielii, la pierderea în greutate și la echilibrarea glicemiei.

Măsline – Cele negre și cele verzi sunt ambele bune, dar cele negre sunt cele mai bune. Acestea conțin acid homovanilic, care sprijină “toate aspectele sănătății mentale”.

Broccoli – Conține sulforafan, care susține biosemnalizarea organismului, sunt antidepresive și protejează plămânii de poluare.

Mure (sau căpșuni și zmeură) – Acestea conțin acid galactic, iar acesta ajută la gestionarea greutății, controlul glicemiei, al insulinei și nu numai.

Fenicul sau capere – Acestea două conțin cantități mari de flavonol vegetal quercetină, care menține glicemia, sănătatea creierului și ajută la controlul colesterolului.

Ciocolata neagră – Aceasta conține anandamidă, care este cunoscută și sub numele de “compusul fericirii”, în timp ce polifenolii din ciocolata neagră ajută, de asemenea, la sănătatea intestinală.

Curmalele – Acestea conțin acid ferulic și ajută la controlul zahărului din sânge și la sănătatea inimii și, de asemenea, ajută la reglarea hormonilor.

”Această listă de alimente s-a bazat pe examinarea literaturii științifice și pe descoperirea alimentelor care conțin cele mai mari cantități de diferiți fitonutrienți medicinali pentru a susține sănătatea generală”, spune dr. Gubler, în mesajul său postat în online.

Imaginea din deschidere ne arată că putem crea o salată din broccoli și mere, cu semințe presărare deasupra și ulei de măsline. Cum sună?

Să nu uităm că în toate aceste este vorba despre echilibru. Tot ce este în exces dăunează, pentru că este vorba despre dezechilibru.

Deci atenție la neatenție!

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Apple se pregătește să facă un anunț revoluționar

În aceste zile s-a anunțat că Apple este pregătită să lanseze primul său produs nou în aproape un deceniu...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img