Thursday, June 1, 2023

Salvări miraculoase

Recomandare:

Timp de aproximativ 200 de ore, doi frați turci îngropați sub dărâmăturile unei clădiri prăbușite în orașul Kahramanmaras, devastat de cutremur, au rezistat, raționalizând suplimente de culturism, bându-și propria urină,inspirând înghițituri mici de aer.

“Respirația a fost ușoară”, a declarat unul dintre frați, Abdulbaki Yeninar, în vârstă de 21 de ani, pentru agenția locală de știri Ihlas. “Am luat pudră de proteine”.

Marți, salvatorii i-au scos pe domnul Yeninar și pe fratele său, Muhammed Enes Yeninar, în vârstă de 17 ani, din betonul și metalul contorsionat, una dintre cele cel puțin nouă astfel de salvări improbabile în decurs de o săptămână după ce un cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade a distrus orașe, a ucis zeci de mii de persoane și a strămutat multe altele în Turcia și Siria.

În același oraș, echipele au săpat un tunel lung de cinci metri, sau 16 picioare, printre tone de pereți, podele și țevi căzute pentru a ajunge la o femeie, într-o salvare care a fost transmisă în direct la televizor. Iar în sud, o echipă de mineri voluntari s-a alăturat eforturilor de salvare a unei alte persoane, primind un omagiu din partea președintelui Recep Tayyip Erdogan, care a spus că “nu vor dispărea niciodată din amintirile noastre”.

Salvările miraculoase au servit ca rare puncte luminoase într-una dintre cele mai sumbre perioade din memoria Turciei, ceea ce dl Erdogan a declarat marți că ar putea fi numit în mod rezonabil “dezastrul secolului”.

El a raportat un nou bilanț al victimelor pentru țara sa, 35.418 morți, iar Națiunile Unite au declarat că peste 5.500 de sirieni au murit. Alte milioane de persoane din ambele țări au fost strămutate de la cutremurul care a devastat regiunea săptămâna trecută, multe dintre ele temându-se să se întoarcă în clădirile avariate și luptând să supraviețuiască în adăposturi improvizate și în condiții de frig extrem.

De obicei, organizațiile de ajutorare se străduiesc să găsească supraviețuitori în primele 72 de ore de la un dezastru natural, deoarece trecerea timpului diminuează exponențial speranța de a găsi semne de viață.

În ultima săptămână, potrivit unui material New York Times, ediția de miercuri, 15 februarie 2023, peste 35.000 de echipe turcești de căutare și salvare s-au alăturat miilor de lucrători internaționali pentru a săpa printre dărâmături, potrivit AFAD, agenția de gestionare a situațiilor de urgență din Turcia.

Concluzie: Salvările miraculoase au avut loc pentru că sufletele oamenilor care au scăpat cu viață chiar au dorit să trăiască și mai mult decât atât au făcut toate eforturile necesare pentru a spuraviețui și iată chiar au reușit.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? O analiză marca …

O întrebare la care se caută răspunsuri: De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? Au găsit...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img