Thursday, June 1, 2023

S-a pornit cu barca gonflabilă pe Nistru

Recomandare:

Un bărbat a fost observat în timp ce trecea apele râului Nistru, cu o barcă gonflabilă, din Ucraina în Republica Moldova.

Polițiștii de frontieră și grănicerii ucraineni au acționat operativ și în coordonare permenentă, iar în consecință, persoana în cauză era așteptată pe malul moldovenesc al Nistrului.

S=a descoperit ulterior că este vorba despre un cetățean al Ucrainei în vârstă de 47 de ani. Joi, 16 februarie 2023, în jurul orei 18:30, bărbatul a încercat să traverseze ilegal frontiera de stat a Republicii Moldova.

În cadrul procedurilor de documentare a cazului, polițiștii de frontieră din SPF Otaci au primit din partea străinului solicitarea de azil pe teritoriul R. Moldova. 

Cercetările pe cazul dat continuă, în vederea elucidării circumstanțelor, după cum au relatat colegii de la Secția relații publice, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI RM.

Situația la frontieră în ultimele 24 de ore

n punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 41 587 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de ieșire din Republica Moldova – 21 522 traversări persoane. 

✔️ Mai multe traversări au fost ale cetățenilor străini – 24 722, iar traversările cetățenilor moldoveni au constituit 16 865.

✔️ Cea mai ”activă” frontieră a fost cu România – 21 541 traversări, la granița moldo – ucraineană fiind semnalate 12 898 treceri și alte 7 148 traversări – frontiera aeriană. 

✔️ Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei rămân a fi:

PTF Leușeni – 8 122 traversări persoane;

PTF Aeroportul Chișinău – 7 148 traversări persoane;

PTF Sculeni – 4 847 traversări persoane;

PTF Otaci – 4 148 traversări persoane;

PTF Giurgiulești-Galați – 3 120 traversări persoane;

🇺🇦 Cu referință la traversarea frontierei de către cetățenii Ucrainei, a fost consemnat un număr total de 10 831 treceri, dintre care 5 579 – pe sensul de intrare în Moldova. Totodată, numărul de 1 214 au constituit trecerile minorilor ucraineni.

În ultimele 24 de ore, pe sensul de intrare în Republica Moldova, pentru 57 de persoane s-a aplicat refuzul de autorizare a trecerii frontierei de stat.

Este recomandat călătorilor, înainte de a porni la drum să consulte Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717) sau să verifice online situația din punctele de trecere (http://border.gov.md/camere-web).

În 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele fapte:

– trei treceri ilegale ale frontierei de stat;

– nouă persoane au încălcat regimul punctelor de trecere și al zonei de frontieră;

– 22 de încălcări ale regulilor de folosire a vinietei și de exploatare vehicule;

patru persoane, date în consemn național.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? O analiză marca …

O întrebare la care se caută răspunsuri: De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? Au găsit...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img