Wednesday, May 31, 2023

S-a decis cine va reprezenta Spania la concursul Eurovision Song Contest

Blanca Paloma a obținut cele mai multe puncte

Recomandare:

Fanii Eurovision vor fi încântați să afle că Elche va reprezenta Spania la concursul Eurovision Song Contest de la sfârșitul acestui an.

Primarul orașului Elche, Carlos Gonzalez, a descris-o pe cântăreața Eurovision, Blanca Paloma, astfel: “O femeie cu talent, creativitate, inteligență, sensibilitate și angajament”. De asemenea, el a subliniat că aceasta a devenit “o referință culturală și muzicală care va oferi multă vizibilitate orașului”.

“Ea a făcut ca acest lucru să se întâmple. Elche va reprezenta Spania la concursul Eurovision 2023, care va avea loc în luna mai a acestui an la Liverpool, în Regatul Unit”.

Blanca va semna piesa “Ea, Ea”, un cântec de leagăn familial deosebit care îmbină flamenco cu muzica electronică.

Artista din Elche a spulberat finala EuroFest din Benidorm cu propunerea sa flamenco în omagiu bunicii sale, Carmen.

Blanca a obținut atât consensul juriului profesionist, cât și votul popular, lăsându-i la mare distanță pe Agoney și Vicco.

Blanca Paloma a obținut 169 de puncte, cu 24 de puncte mai mult decât Agoney, a doua opțiune și una dintre favorite (145) și cu 40 de puncte mai mult decât Vicco (129), care a ocupat locul al treilea.

Date informative despre acest concurs

Concursul Eurovision (Concours Eurovision de la chanson), uneori abreviat ESC și adesea cunoscut sub numele de Eurovision, este un concurs internațional de cântece organizat anual de Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU), la care participă concurenți reprezentând în principal țări europene. Fiecare țară participantă prezintă un cântec original care va fi interpretat în direct la televiziune și la radio, transmis la posturile naționale de radio și televiziune prin intermediul rețelelor Eurovision și Euroradio ale EBU, iar țările concurente votează apoi pentru cântecele celorlalte țări pentru a determina un câștigător.

Bazat pe Festivalul de muzică de la Sanremo, care are loc în Italia din 1951, Eurovision are loc anual din 1956 (cu excepția anului 2020), ceea ce îl face să fie cel mai longeviv concurs muzical internațional anual televizat și unul dintre cele mai longevive programe de televiziune din lume.

Membrii activi ai EBU, precum și membrii asociați invitați, sunt eligibili pentru a concura, iar până în 2022, 52 de țări au participat cel puțin o dată.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? O analiză marca …

O întrebare la care se caută răspunsuri: De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? Au găsit...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img