Thursday, June 1, 2023

S-a dat anunțul. Când vor avea cardurile Mastercard certificare Card Eco. Foto

Recomandare:

S-a dat anunțul. Iată că Mastercard a anunțat până când, mai exact în ce an, toate cardurile emise de Mastercard vor avea certificare Card Eco.

Mastercard intensifică eforturile de a elimina, până în 2028, utilizarea plasticului PVC nereciclat din producția asociată cardurilor de plată din rețeaua sa. Iar această măsură ajută în direcția sustenabilității și lărgește accesibilitatea ofertelor de carduri mai sustenabile pentru consumatorii care preferă o alternativă de plată ce contribuie la reducerea impactului lor asupra mediului.

Data exactă, programată

De la 1 ianuarie 2028, toate cardurile de plată Mastercard din plastic vor fi fabricate din materiale mai sustenabile, inclusiv plastic reciclat sau de origine biologică, precum rPVC, rPET sau PLA, dar și aprobate printr-un program de certificare, în premieră pentru o rețea de plăți.

Compania a anunțat, totodată, că își va sprijini partenerii emitenți la nivel mondial în această tranziție.

330 de emitenți din 80 de țări sunt înscriși în programul eco

Mastercard a lansat programul de carduri sustenabile în 2018. De atunci, peste 330 de emitenți din 80 de țări s-au înscris, lucrând în parteneriat cu principalii producători de carduri pentru a facilitata tranziția a peste 168 de milioane de carduri din întreaga rețea către materiale reciclate și de origine biologică.

Compania accelerează aceste eforturi, continuând să investească și în dezvoltarea de programe inovatoare, de tip digital-first, care elimină complet necesitatea cardurilor fizice.

Concluzie

Toate cardurile nou-emise vor fi certificate de Mastercard, fiind astfel evaluate compoziția și declarația de sustenabilitate a acestora; certificarea va fi apoi validată de un auditor terț independent. Odată ce un card a fost validat, acesta poate fi imprimat cu simbolul de Certificare Card Eco, se arată într-un comunicat trimis redacției noastre de către PR Golin.

„Mastercard promovează și modelează preocuparea colectivă a industriei noastre pentru un viitor mai sustenabil și mai atent la mediul înconjurător”, a spus Ajay Bhalla, Președinte Cyber & Intelligence, Mastercard.
Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? O analiză marca …

O întrebare la care se caută răspunsuri: De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? Au găsit...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img