Thursday, June 1, 2023

Rusia va respecta limitele convenite privind armele nucleare, în pofida suspendării acordului cu SUA?

Recomandare:

Anunțul a fost dat în ziua de joi, 23 februarie 2023, la Londra. Un oficial rus de rang înalt din domeniul apărării a declarat miercuri că Rusia va respecta limitele convenite privind rachetele nucleare și va informa Statele Unite cu privire la orice modificare a desfășurării nucleare, potrivit Reuters.

Acest lucru răspunde unor îngrijorări serioase cu privire la atitudinea Rusiei după suspendarea ultimului pact nuclear semnat între națiuni săptămâna aceasta.

Noul tratat START a fost suspendat de parlamentul rus în această săptămână. Președintele Vladimir Putin a anunțat marți că Occidentul încearcă să provoace o “înfrângere strategică” a Rusiei în Ucraina.

Dar un oficial de rang înalt al ministerului apărării, generalul-maior Evgheni Iliin, a declarat în fața camerei inferioare, sau Duma, că Rusia va continua să adere la acordurile cu SUA privind sistemele de livrare nucleare, rachetele și avioanele de bombardament.

Ilyin a fost citat de agenția de știri RIA spunând că Moscova va notifica Washingtonul cu privire la orice desfășurare nucleară pentru “a preveni alarmele false, ceea ce este important pentru menținerea stabilității strategice”.

Ministrul adjunct de externe, Serghei Ryabkov, a declarat: “Nu cred că decizia de suspendare a Noului Tratat START ne aduce mai aproape de un război nuclear”.

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat marți că suspendarea tratatului de către Rusia a fost “profund nefericită și iresponsabilă”. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că aceasta face lumea mai periculoasă, îndemnându-l pe Putin să se răzgândească.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat atunci când a fost întrebat despre o revenire la un acord: “Totul va depinde de poziția Occidentului… Când va exista o dorință de a ține cont de preocupările noastre, atunci situația se va schimba”.

Despre armele nucleare

State Unite și Rusia, se știe deja. Totodată, Israelul are sisteme de aeropurtate moderne și pare să aibă un program nuclear extensiv; Coreea de Nord a declarat că are capabilități nucleare (deși a făcut câteva declarații schimbătoare în legătură cu oprirea programului său de armament nuclear, de multe ori în funcție de clima politică din acel moment) și a realizat primul său test nuclear pe 9 octombrie 2006; și Iranul este acuzat la momentul de față de un număr de guverne cum că ar vrea să dezvolte capabilități nucleare, deși guvernul iranian spune că activitățile sale nucleare, cum ar fi îmbogățirea uraniului, sunt pentru scopuri pașnice. Mai multe click aici.


Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? O analiză marca …

O întrebare la care se caută răspunsuri: De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? Au găsit...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img