Saturday, June 3, 2023

Rusia își suspendă implicarea în noul tratat nuclear START

Recomandare:

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat astăzi că țara sa și-a suspendat participarea la noul tratat START, semnat în 2010 de Barack Obama și președintele rus Dmitri Medvedev, ultimul pact de control al armelor nucleare existent cu SUA.

Acest tratat limitează fiecare țară la maximum 1.550 de focoase nucleare desfășurate și 700 de rachete și bombardiere. Pactul include inspecții la fața locului pentru a verifica respectarea acestuia. Declarațiile lui Putin în discursul național de astăzi, în care acuză Occidentul că a declarat deschis obiectivul înfrângerii Rusiei în Ucraina, au contribuit la creșterea tensiunilor legate de războiul din Ucraina.

Inspecțiile reciproce privind armele au fost amânate în cadrul pandanturii covid-19, dar toamna trecută Rusia a refuzat să reia și a amânat pe termen nedefinit o rundă de consultări în cadrul tratatului, ceea ce a determinat SUA să acuze Rusia de nerespectare încă din luna ianuarie a acestui an.

“Ei vor să ne provoace o ‘înfrângere strategică’ și să încerce să ajungă în același timp la instalațiile noastre nucleare”, a declarat Putin.

Putin face demersuri pentru a pune capăt interdicției globale privind testele cu arme nucleare; el a declarat că Rusia ar trebui să fie pregătită să reia testele dacă SUA face acest lucru, scrie presa externă.

Discursul lui Putin întrerupt pe mai multe site-uri

Site-urile mass-media de stat ruse care difuzează marți discursul președintelui Vladimir Putin în fața Parlamentului rus s-au confruntat cu dificultăți tehnice care au întrerupt transmisia, potrivit Reuters.

Agenția de presă administrată de stat RIA Novosti a declarat că întreruperea a fost rezultatul unui atac cibernetic de tip DDoS – „denial of service”. Jurnaliștii Reuters din mai multe locații nu au putut accesa site-ul Companiei de radio și televiziune de stat din întreaga Rusie (VGTRK) și nici platforma de transmisie în direct Smotrim pentru anumite perioade în timpul discursului.

Un mesaj de pe site-ul web VGTRK menționa că de fapt doar „se desfășoară lucrări tehnice”, în timp ce alte site-uri nu se încărcau deloc.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Cântăriți pentru a zbura! O companie aeriană cere informații personale pasagerilor înainte de zbor

Iată că am ajuns să vedem și aceasta, de la măsurarea bagajelor la cântărirea personală a angajaților care trebuie...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img