Saturday, June 3, 2023

Rusia anunță prima sa misiune pe Lună din ultimele decenii

Recomandare:

Iată că prima misiune a Rusiei pe Lună din ultimele decenii va avea loc în iulie, cu robotul Luna 25, în timp ce cursa spațială globală se accelerează.

Misiunea este la polul sudic al Lunii, sonda fiind planificată să aterizeze în apropierea craterului Boguslavsky, a declarat agenția spațială rusă Roscosmos, potrivit alephnews.ro.

Lansarea a fost anunțată pentru data de 13 iulie 2023, după ultima amânare, care a avut loc în septembrie, anul trecut, din cauza unei probleme la un senzor de viteză și distanță de pe modulul de aterizare Luna 25.

Iuri Borisov, șeful Roscosmos, a recunoscut la acea vreme că senzorul necesar pentru ca Luna 25 să aterizeze în siguranță nu a funcționat corespunzător în timpul testelor, cauzând astfel întârzierea, relatează TASS.

Agenția spațială a mai explicat că caracteristicile vitezei Doppler și ale contorului de rază de acțiune nu au fost sincronizate cu specificațiile tehnice ale landerului.

Iar acum Roscamos a declarat: Lansarea navei spațiale Luna 25, ținând cont de fereastra” spațială din 2023, este programată pentru 13 iulie 2023″, menționează aceeași sursă.

Ce se știe concret este că Luna 25 reprezintă și prima misiune pe Lună din istoria modernă a Rusiei, Uniunea Sovietică, care s-a prăbușit la începutul anilor 1990, trimițând în trecut o serie de sonde.

Robotul de aselenizare a fost construit de compania aerospațială NPO Lavochin și acum se confirmă că este gata de lansare, după o serie de amânări, aceasta trebuind să aibă loc în primăvara anului trecut, înainte de a fi amânată pentru septembrie 2022.

Ce spune NASA. NASA precizează despre această misiune: Luna 25, denumită și Luna-Glob-Lander, este o misiune rusească de aselenizare planificată pentru lansare în 2023. Aceasta vizează regiunea polară sudică a Lunii. Există două obiective științifice primare ale misiunii: studierea compoziției regolitului polar și studierea componentelor de plasmă și praf ale exosferei polare lunare.”

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Cântăriți pentru a zbura! O companie aeriană cere informații personale pasagerilor înainte de zbor

Iată că am ajuns să vedem și aceasta, de la măsurarea bagajelor la cântărirea personală a angajaților care trebuie...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img