Thursday, June 1, 2023

Rusia acuză Kievul că se pregătește să invadeze Republica Moldovenească Transnistreană (PMR)

Recomandare:

Potrivit Ministerului rus al Apărării, Kievul se pregătește să invadeze Republica Moldovenească Nistreană (PMR).

Potrivit unei postări pe canalul oficial Telegram al Ministerului rus al Apărării de joi, 23 februarie 2023, Kievul a intensificat pregătirile pentru o invazie a Republicii Moldovenești Transnistrene (PMR).

“După cum s-a raportat anterior, această acțiune a Forțelor Armate ale Ucrainei va fi efectuată ca răspuns la presupusa ofensivă a trupelor rusești de pe teritoriul Transnistriei”, a precizat ministerul într-un comunicat media.

De asemenea, acesta a precizat că Ministerul rus al Apărării a înregistrat o “acumulare de personal și echipamente militare ale unităților ucrainene” în apropierea graniței dintre Ucraina și Transnistria. De asemenea, a acuzat Kievul de desfășurarea de artilerie și de creșterea zborurilor avioanelor fără pilot ale forțelor ucrainene în zonă.

Această presupusă provocare menționată mai sus din partea Ucrainei reprezintă o “amenințare directă” la adresa forțelor ruse de menținere a păcii din Transnistria a subliniat ministerul în postarea sa. “Forțele armate ale Federației Ruse vor răspunde în mod adecvat provocării iminente”, a avertizat acesta.

Anterior, Ministerul Apărării a declarat că “în viitorul apropiat, regimul de la Kiev pregătește o provocare armată” împotriva PMR. Potrivit departamentului, în operațiune vor fi implicate forțe ale formațiunii naționaliste Azov, după cum a relatat gazeta.ru.

Transnistria este un stat separatist nerecunoscut care este recunoscut la nivel internațional ca parte a Republicii Moldova. Acesta acoperă în principal o fâșie îngustă de pământ între râul Nistru și granița dintre Moldova și Ucraina.

Despre Transnistria

Transnistria, oficial Republica Moldovenească Pridnestroviană (PMR), este un stat separatist nerecunoscut care este recunoscut la nivel internațional ca parte a Republicii Moldova. Transnistria controlează cea mai mare parte a fâșiei înguste de pământ dintre râul Nistru și granița moldo-ucraineană, precum și unele terenuri de pe cealaltă parte a malului râului. Capitala și cel mai mare oraș al său este Tiraspol.

Transnistria a fost recunoscută doar de alte trei state separatiste nerecunoscute sau parțial recunoscute: Abhazia, Artsakh și Osetia de Sud. Transnistria este desemnată oficial de către Republica Moldova drept Unitățile Administrativ-Teritoriale din stînga Nistrului (în limba română: Unitățile Administrativ-Teritoriale din stînga Nistrului) sau Stînga Nistrului (“Stînga Nistrului”). Consiliul Europei consideră că teritoriul se află sub ocupația militară a Rusiei.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? O analiză marca …

O întrebare la care se caută răspunsuri: De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? Au găsit...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img