Thursday, June 1, 2023

Rotația premierilor nu se va face în Ziua de Înălțare

Recomandare:

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu s-a declarat de acord cu actualul premier Nicolae Ciucă în privința faptului că rotaţiapremierilor să nu se facă pe 25 mai. Ziua Înălţării şi Ziua Eroilor, trebuie respectată la adevărata sa valoare.


În interiorul PSD există o decizie ca Marcel Ciolacu să fie desemnat premier la rotația premierilor. ”Categoric că înainte de rotaţie o să mai vin o dată în fața colegilor şi o să hotărâm din nou acest lucru. Constituţional, preşedintele Klaus Iohannis desemnează prim-ministrul la propunerea unei majorităţi. Există această majoritate. Nu am temeri că domnul Nicolae Ciucă îşi va da demisia atunci, este exclus. (…) Sunt total de acord cu domnul prim-ministru că nu trebuie făcută rotaţia în ziua de Înălţare. Dânsul este militar, eu sunt copil de militar şi cred că trebuie respectată ziua de 25 mai la adevărata sa valoare“, a spus Ciolacu la România TV.

El a adăugat că nu îi place să rămână “într-un cerc îngust şi strict” în privinţa datei rotaţiei premierilor.


"Rotaţia va avea loc, domnul prim-ministru îşi va da demisia la timpul convenit de către mine şi domnia sa. Avem paşii şi avem tot stabilit, cum se va întâmpla. Lucrurile vor fi mai uşoare, mai simple şi mai normale decât ne închipuim acum. Ce este important este ca împreună, membrii coaliţiei, să avem programul de guvernare finalizat până atunci. Se pleacă de la actualul program de guvernare, unde fiecare dintre cei implicaţi o să vrem să venim cu lucruri noi, fiindcă totuşi societatea, mai ales în aceste vremuri, este într-o anumită dinamică şi există şi alte priorităţi decât au fost acum un an şi jumătate. O să le discutăm în interiorul coaliţiei", a menţionat Marcel Ciolacu. 

Marcel Ciolacu: PSD are Programul de guvernare, iar rotativa se va face fără vreun scandal

Liderul social democrat a anunțat că se lucrează la noul program de guvernare, dar că la baza acestuia se află actualul document.

”Avem programul de guvernare. Baza se pleacă de la actualul program de guvernare, unde fiecare o să vrem să venim cu lucruri noi pentru că societatea e într-o anumită dinamică şi există şi alte priorităţi decât cele care erau în urmă cu un an şi jumătate. O să le discutăm în cadrul coaliţiei. Sunt convins că împreună cu premierul Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, cu preşedintele UDMR vom ieşi la presă şi vom spune noul Program de guvernare şi noul Guvern. Nu va fi o schibare cu un scandal în interiorul coaliţiei, e o schimbare pe bază de protocol şi va avea loc în termenii pe care o să îi convenim în coaliţie”, a precizat Marcel Ciolacu.

Preşedintele PSD: Sorin Grindeanu va face parte din noul Guvern. Acest bănăţean va face autostrada Moldovei

Preşedintele PSD a adăugat că îşi doreşte ca doi miniştri să se regăsească şi în viitorul guvern. Este vorba despre Marcel Boloş de la Ministerul Fondurilor Europene şi Sorin Grindeanu de la Ministerul Transporturilor.

”În prezent există, doi miniştri în guvern care sunt performanţi şi pe care am vrut să îi nominalizez. Ştiu ce a găsit Marcel Boloş la Ministerul Fondurilor Europene. Mai mult, trebuie să urmăm un program făcut de Ghinea, cu un exerciţiu financiar trecut pe care trebuie să îl închidem bine, cu un exerciţiu financiar nou în care nu s-a făcut nimic”, a mai declarat liderul social democrat.

În ceea ce îl privește pe ministrul Transporturilor, președintele PSD a spus că acesta trebuie să finalizeze autostrada Moldova.

”Trebuie să fii obtuz sau de rea credinţă să nu vezi că are cea mai mare execuţie din istoria Ministerului Transporturilor, să nu vezi că faţă de ceilalţi ani am triplat, să nu vezi că România va avea autostrada Moldovei pe care au promis-o toţi miniştri ai Transporturilor, în ultimii 30 de ani. E prima oară când vorbim concret şi putem să vedem lucrările. E foarte posibil ca până în 2024, acest bănăţean, a ajuns un bănăţean să facă autostrada Moldovei. E foarte posibil ca până în 2024 să mergem pe autostradă până în Moldova”, a afirmat Marcel Ciolacu.
Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? O analiză marca …

O întrebare la care se caută răspunsuri: De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? Au găsit...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img