Saturday, June 3, 2023

Richard Gere cere SUA să sprijine eliberarea Tibetului. Actorul acuză China de “cruzime, violență colectivă și persecuție”

Recomandare:

Actorul Richard Gere acuză China de „cruzime, violenţă şi persecuţie” împotriva tibetanilor şi cere Washingtonului să sprijine Tibetul.

Actorul american Richard Gere s-a declarat revoltat de „cruzimea” politicilor chineze în Tibet, în timp ce Congresul SUA dezbate modalităţi de a face presiuni asupra Beijingului pentru presupusele încălcări ale drepturilor omului în această provincie, scrie AFP.

Depunând mărturie în faţa unei comisii parlamentare, vedeta din „Pretty Woman” a acuzat autorităţile chineze că au separat familiile tibetane, că le-au interzis limba şi că au distrus site-uri religioase.

Richard Gere, care a susţinut deja cauza Tibetului de mai multe ori în Congres, a acuzat China de „cruzime, violenţă şi persecuţie” împotriva tibetanilor.

El a asigurat că aceşti oameni sunt asupriţi de un „sistem de supraveghere omniprezent”.

Tibetul a fost condus cu o mână de fier de China încă din anii 1950.

Mulţi tibetani în exil acuză China de represiune şi tortură şi spun că încearcă să-i şteargă cultura.

Aproximativ un milion de copii tibetani au fost separaţi de familiile lor şi asimilaţi cu forţa în şcoli-internat, au denunţat trei raportori speciali ai ONU în februarie.

Richard Gere a cerut Statelor Unite şi aliaţilor săi „să vorbească cu o singură voce”, solicitând Beijingului să reia negocierile pentru „autonomia” tibetană.

Actorul i-a îndemnat pe parlamentarii americani să adopte o legislaţie care subliniază sprijinul american pentru poporul tibetan.

Luna trecută, Richard Gere a ajuns la spital. Actorul se afla în Mexic

Luna trecută, actorul a dat mari emoții fanilor săi. Aflat într-o vacanță în Mexic, alături de familia sa, cu ocazia zilei de naștere a soției sale, care a împlinit 40 de ani, marele actor american a avut parte de o surpriză neplăcută.

Potrivit DailyMail, Richard Gere a ajuns la spital, în stare gravă, acuzând severe episoade de tuse. Se pare că erau simptomul unei boli cunoscute, pneumonia. Richard Gere a fost spitalizat o noapte.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Cântăriți pentru a zbura! O companie aeriană cere informații personale pasagerilor înainte de zbor

Iată că am ajuns să vedem și aceasta, de la măsurarea bagajelor la cântărirea personală a angajaților care trebuie...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img