Saturday, June 3, 2023

Restaurantele italiene din Marea Britanie elimină roșiile din pizza și paste. Există un motiv

Recomandare:

Am trăit să o vedem și pe aceasta. Ca urmare a creșterilor de prețuri și a penuriei de produse, restaurantele italiene din Marea Britanie încearcă să ofere pizza și paste fără roșii.

Potrivit unui reportaj publicat duminică, 26 februarie 2023, de publicația The Guardian, restaurantele italiene din Marea Britanie se văd nevoite să elimine roșiile din meniurile lor. Acest lucru se întâmplă în special în cazul mâncărurilor de pizza și paste, din cauza creșterii prețurilor, explică publicația.

Unele localuri încearcă să limiteze utilizarea roșiilor, a precizat ziarul, în timp ce altele au luat măsura drastică de a elimina complet Pasta al Pomodoro din meniurile lor.

Multe restaurante se pot închide

După cum a precizat Enzo Oliveri, președintele sicilian al asociației de bucătari, Federazione Italian Cuochi UK (FIC UK), multe restaurante britanice ar putea sfârși prin a fi obligate să își închidă afacerea. “Nu văd nicio luminiță la capătul tunelului”, a spus reprezentantul bucătarilor.

El a subliniat că, în decurs de doar 12 luni, prețul conservelor de roșii s-a dublat, crescând de la 15 lire sterline pe cutie la 30 de lire sterline. În mod similar, a adăugat el, o cutie de salată iceberg care costa 7 lire sterline costă acum 22 de lire sterline.

În mod normal, roșiile sunt cumpărate de membrii asociației sale din Italia, Spania sau Maroc, a continuat Oliveri. “Dar, pentru că pretutindeni există o penurie, nu mai vin roșii din niciun loc”.

Ca urmare a crizei, Oliveri a explicat că unele restaurante au analizat posibilitatea de a le oferi clienților lor pizza și paste fără roșii. Brânzeturi precum ricotta, sau legume, inclusiv dovlecei sau vinete, sunt folosite de bucătari ca bază și pentru a îngroșa sosurile.

Roșiile, o problemă

“Pizza albă, sosuri albe pentru paste sau mai puține roșii. Facem din asta o tendință pentru că prețurile cresc și din cauza penuriei”, a spus el.

"Când prețurile cresc, avem probleme. Nu mai putem calcula marjele", a conchis Oliveri, îndemnând guvernul britanic să impună un plafon pentru prețul roșiilor.

Prețul roșiilor a crescut de trei ori numai în ultimele două săptămâni a subliniat Carmelo Carnevale, președintele Consorțiului culinar italian. Stabilimentele reușesc în continuare să cumpere roșii, dar nu în cantitățile pe care le obțineau anterior, a explicat el.

“Este foarte stresant pentru noi, mai ales că și noi le avem pe ale noastre importate din Italia de două ori pe săptămână. Suntem norocoși să o primim. Roșiile se regăsesc în multe dintre preparatele noastre.

Noi, ca și companie, promovăm “made in Italy” și trebuie să ne păstrăm identitatea fără a compromite calitatea. Nu putem crește nici prețurile, așa că nu facem niciun profit”, a mai relatat, cu tristețe, Enzo Oliveri.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Cântăriți pentru a zbura! O companie aeriană cere informații personale pasagerilor înainte de zbor

Iată că am ajuns să vedem și aceasta, de la măsurarea bagajelor la cântărirea personală a angajaților care trebuie...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img