Saturday, June 3, 2023

Reguli noi la Programul Rabla Local. Ce modificări aduce Ministerul Mediului

Recomandare:

Reguli noi la Programul Rabla Local. Ministerul Mediului a modificat unele reguli ale programului Rabla Local astfel încât cei care vor primi 3.000 de lei pentru casarea unei mașini vechi nu vor putea să-și cumpere, timp de trei ani, o mașină cu un nivel de poluare mai mic de Euro 5, vechea restricție vizând mașini Euro 4.

În plus, beneficiarii nu trebuie să fie înregistrați cu obligații restante de plată a taxelor, impozitelor, amenzilor și contribuțiilor către bugetul de stat și bugetul local.

Mașinile date la casat trebuie să aibă o vechime mai mare sau egală cu 15 ani

Trebuie precizat că mașinile date la casat trebuie să aibă o vechime mai mare sau egală cu 15 ani, calculată de la anul fabricației, și să respecte cel mult norma de poluare Euro 3. În fine, rabla dată la casat trebuie să aibă toate componentele esențiale – motor, transmisie, tren de rulare, caroserie, șasiu –, precum și echipamente electronice de gestionare a funcțiilor autovehiculului și dispozitive catalizator, dacă acestea au fost prevăzute din fabricație. 

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat deschiderea sesiunii de finanțare a Programului privind privind casarea autovehiculelor uzate pentru solicitanții unități administrativ-teritoriale, începând cu data de 21 aprilie 2023.

Reguli noi la Programul Rabla Local. Programul de depunere a documentației

Reguli noi la Programul Rabla Local. Unitățile administrativ-teritoriale pot depune cererile de finanțare și documentația aferentă prin intermediul aplicației informatice, puse la dispoziție de AFM, în perioada 21 aprilie 2023, ora: 10:00 – 28 aprilie 2023, ora: 23:59.

Conturile create și utilizate pentru înscrierea în cadrul programelor derulate de AFM rămân valabile și pot fi accesate pentru depunerea cererilor de finanțare în cadrul Programului privind casarea autovehiculelor uzate.”, precizează reprezentanții AFM.

Potrivit acestora, după încheierea contractelor de delegare încheiate de Administrația Fondului pentru Mediu cu unitățile administrativ-teritoriale și publicarea pe site-ul www.afm.ro a listei cu UAT-urile care au încheiat contracte de delegare, AFM va publica anunțul de deschidere a sesiunii de înscriere pentru solicitanții persoane fizice și a sumelor alocate.  

Rabla Local este programul prin care românii pot casa mașini mai vechi de 15 ani, fără obligaţia de a cumpăra una nouă, primind la schimb suma de 3.000 lei.  

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Cântăriți pentru a zbura! O companie aeriană cere informații personale pasagerilor înainte de zbor

Iată că am ajuns să vedem și aceasta, de la măsurarea bagajelor la cântărirea personală a angajaților care trebuie...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img