Sunday, May 28, 2023

Record mondial. O femeie a trăit singură într-o peșteră 500 de zile. Azi, în Vinerea Mare, a văzut lumina soarelui

Recomandare:

S-a stabilit un nou record mondial, după cum scrie presa externă. De acestă dată este vorba despre o femeie care a reușit să trăiască singură într-o peșteră timp de 500 de zile.

Cine este femeia curajoasă

Se numește Beatriz Flamini și încheie recordul mondial de 500 de zile trăind singură în peștera subterană din Motril, Granada.

Cunoscută ca fiind sportivă de elită, Beatriz Flamini a încheiat un maraton de 500 de zile de ședere în interiorul unei peșteri aflate la 70 de metri sub pământ în Motril, Granada, stabilind astfel un record mondial.

Atletă de elită și alpinistă, Beatriz Flamini a ieșit în această dimineață, vineri, 14 aprilie, dintr-o peșteră din orașul de coastă Motril din provincia Granada.

Ea a finalizat un maraton de 500 de zile în care a trăit singură, la aproximativ 70 de metri sub pământ. În acest proces, această femeie uimitoare a stabilit și un nou record mondial.

A fost o provocare personală pe care și-a propus să o facă, o experiență pe care a descris-o ca fiind: "excelentă și de neegalat".

Momentul culminant: ieșirea din peșteră

La scurt timp după ora 9.00, cu ajutorul membrilor Grupului de activități speologice din Motril, Beatriz a ieșit din singurătatea ei, la lumina zilei.

Ea a afișat un zâmbet radiant când a părăsit locuința sa de mai bine de 16 luni. O pereche de ochelari de soare a fost esențială după 500 de zile de întuneric.

Doi speologi și un psiholog au intrat în peșteră mai devreme în această dimineață, pentru a o pregăti pe Beatriz pentru o eventuală întoarcere în lumea exterioară.

În afara peșterii o așteptau prietenii ei, care i-au urat bun venit în lumea modernă a oamenilor.

"Mi-ar plăcea să fiu amabilă, să vă pot răspunde, dar este o conferință de presă, dacă îmi permiteți pot face un duș, ne vedem mai târziu, peste puțin timp", i-a informat Beatriz pe reporterii de presă adunați.

În timpul cât a stat sub pământ, Beatriz a lăsat cărți cu mesaje și informații în zona de schimb de informații din peșteră.

A existat un program cu speologii, în care livrarea alimentelor și îndepărtarea gunoiului se făcea fără nicio comunicare.

Această experiență a fost realizată în cadrul proiectului "Timecave". 

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Regele Charles a onorat-o pe “Regina rockului”, în timp ce gărzile au cântat ”Simply, The Best”

Lumea a fost îndurerată la aflarea veștii morții inegalabilei Tina Turner, inclusiv recent încoronatul Rege Charles care a dat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img