Tuesday, June 6, 2023

Procurorii lui ”Rust” renunță la acuzațiile împotriva lui Alec Baldwin. Există o explicație

Recomandare:

O informație de ultimă oră atestă că procurorii lui ”Rust” renunță la acuzațiile împotriva lui Alec Baldwin. Iar pentru aceasta există o explicație. Despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

În acest caz, Baldwin fusese acuzat de omor involuntar prin imprudență după ce arma cu care se antrena s-a descărcat pe un platou de filmare, ucigându-l pe directorul de imagine. Armurierul filmului încă mai este acuzat.

Procurorii din New Mexico renunță la acuzațiile de omor involuntar prin imprudență care i-au fost aduse lui Alec Baldwin pentru moartea prin împușcare, în 2021, a unui operator de filmare pe platoul de filmare al peliculei "Rust". 

Acesta este considerat a fi cel mai recent eșec al guvernului în urmărirea unui caz de profil înalt care a fost urmărit îndeaproape de industria cinematografică și de întreaga țară, relatează New York Times.

A fost o răsturnare dramatică a cazului împotriva dlui Baldwin, la doar câteva luni după ce procurorii care s-au ocupat inițial de caz au formulat acuzații împotriva sa, inclusiv una care prevedea cinci ani de închisoare.

De atunci, ei au retrogradat acea acuzație, care provenea dintr-o lege care nu era în vigoare la momentul împușcăturilor.

Procurorul special care conducea cazul a demisionat după ce numirea sa a fost contestată din motive juridice; iar procurorul districtual responsabil de caz, Mary Carmack-Altwies, a făcut un pas înapoi și a numit doi noi procurori speciali pentru a-l conduce.

Decizia de a renunța la acuzațiile împotriva lui Baldwin a venit după ce noii procurori au analizat noi dovezi care au arătat că arma cu care se antrena fusese modificată înainte de a fi livrată pe platou, potrivit unui oficial apropiat anchetei, căruia i s-a acordat anonimatul pentru a discuta despre acest caz.

Acest lucru a subminat argumentul inițial al acuzării potrivit căruia arma nu ar fi putut trage decât dacă domnul Baldwin ar fi apăsat pe trăgaci, a spus oficialul.

Cu toate acestea, este posibil ca procurorii să decidă să depună noi acuzații împotriva dlui Baldwin. Care vor fi acestea, rămâne de văzut.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Apple se pregătește să facă un anunț revoluționar

În aceste zile s-a anunțat că Apple este pregătită să lanseze primul său produs nou în aproape un deceniu...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img