Sunday, May 28, 2023

Procesiune de Floriile romano-catolice, duminică în București

Recomandare:

Procesiune de Floriile romano-catolice, duminică în București.

Catolicii sărbătoresc, duminică, sărbătoarea Floriilor, cu o săptămână înaintea Paștelui. Cu acest prilej, în București va fi organizată o procesiune, anunță Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti.

Paștele Catolic în 2023 se sărbătorește pe 9 aprilie, când în calendarul creștin-ortodox sunt Foriile.

La ce oră și pe ce traseu va avea loc procesiunea de Floriile catolice

Ceremonia va începe la ora 15:00, din Piaţa Fer. Vladimir Ghika de lângă Biserica Franceză (Sacre Coeur – Preasfânta Inimă a lui Isus), cu celebrarea de sfinţire a tradiţionalelor ramuri, şi se va încheia la Catedrala Sfântul Iosif, anunță Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti, potrivit Agerpres.

Procesiunea va avea următorul traseu:

Piaţa Fer. Vladimir Ghika – Str. Cpt. Demetriade – B-dul Aviatorilor – Piaţa Victoriei – Calea Victoriei – Str. G-ral Berthelot – Catedrala Sf. Iosif.

La catedrală se va celebra Sfânta Liturghie prezidată de Aurel Percă, Arhiepiscop mitropolit de Bucureşti.

„Participarea la procesiunea şi la Sfânta Liturghie din Duminica Floriilor este un prilej de mărturisire publică a credinţei şi de unitate cu toţi creştinii catolici din România şi din lumea întreagă. În această zi, când la Sfânta Liturghie are loc vestirea Pătimirii Mântuitorului, îi purtăm în rugăciune pe toţi oamenii care suferă, din întreaga lume. Parcurgem drumul procesiunii, meditând la suferinţele lui Isus, ca să ne deschidem inima şi faţă de suferinţele semenilor noştri”, a transmis Aurel Percă.

Duminica Floriilor celebrează intrarea solemnă a lui Isus Cristos în Ierusalim şi deschide Săptămâna Sfântă, care culminează cu sărbătoarea Învierii Domnului.

„Ne amintim de toţi cei care sunt singuri şi abandonaţi, de bătrânii care trăiesc acest Paşte singuri, departe de copiii lor, de cei bolnavi şi suferinzi, care zac în ospicii şi spitale. Nu uităm de victimele războiului din Ucraina şi de refugiaţii care petrec Paştele departe de cei dragi. Fie ca Pătimirea şi Învierea lui Cristos să ne inspire empatie faţă de ceilalţi, iar iubirea aproapelui să devină o atitudine reală, care să se dovedească în fiecare zi în viaţa noastră cotidiană şi în confruntarea cu problemele oamenilor care au nevoie de ajutor”, a precizat Aurel Percă.

Papa Francisc va prezida slujba din Duminica Floriilor

Papa Francisc a părăsit, sâmbătă, spitalul și s-a întors la Vatican, după ce a fost tratat pentru bronșită. El a părut plin de vervă și le-a spus jurnaliștilor și credincioșilor prezenți: „Sunt încă în viață, să știți”.

Suveranul Pontif a confirmat că va prezida slujba din Duminica Floriilor.

În vârstă de 86 de ani, acesta a fost dus miercuri la Spitalul Gemelli din Roma ddin cauza unor dificultăți de respirație, dar a răspuns rapid la o perfuzie de antibiotice, a informat echipa sa medicală.

Căutând să arate că s-a recuperat complet, Suveranul Pontif a coborât din mașină folosind un baston pentru a se sprijini, potrivit Reuters.

El i-a salutat pe cei care îi urau de sănătate și a vorbit puțin cu reporterii care îl așteptau, confirmând că va prezida slujba din Duminica Floriilor din Piața Sfântul Petru și va ține obișnuitul său discurs săptămânal către credincioși.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Regele Charles a onorat-o pe “Regina rockului”, în timp ce gărzile au cântat ”Simply, The Best”

Lumea a fost îndurerată la aflarea veștii morții inegalabilei Tina Turner, inclusiv recent încoronatul Rege Charles care a dat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img