Saturday, June 3, 2023

Primul recif de corali complet intact, descoperit în timpul unei expediții științifice. FOTO

Recomandare:

În timpul unei expediții științifice, iată că a fost descoperit primul recif de corali complet intact.

Reciful de corali, complet necunoscut până acum, a fost descoperit în timpul unei expediții științifice cu o viață marină abundentă în largul Insulelor Galapagos din Ecuador.

Un recif de corali nedescoperit, cu o viață abundentă, a fost descoperit în largul Insulelor Galapagos din Ecuador, potrivit unui comunicat publicat în aceste zile de Ministerul Mediului din acest stat.

În declarația publicată luni, 17 aprilie 2023, s-a precizat că descoperirea a fost făcută în timpul unei expediții științifice în respectiva zonă.

“O expediție științifică de mare adâncime a descoperit primul recif de corali complet virgin, cu o lungime de aproximativ doi kilometri, la 400 de metri (adâncime), pe vârful unui munte submarin”, a declarat Jose Davalos pe Twitter, adăugând: “Galapagos ne surprinde din nou!”.

De asemenea, oficiali de la minister, citați de Reuters, au declarat că:

"Oamenii de știință au crezut că singurul recif din Galapagos care a supraviețuit vremii El Nino din 1982 și 1983 a fost unul numit reciful Wellington, de-a lungul coastei insulei Darwin, dar noua descoperire arată că alți corali au persistat".
Aceiași specialiști avizați au mai spus: "Reciful are mai mult de 50% corali vii".

În contextul dat, Stuart Banks, cercetător marin principal la Fundația Charles Darwin, care a participat la expediție, a declarat:

"Acest lucru este foarte important la nivel global, deoarece multe sisteme de apă adâncă sunt degradate", adăugând: "Coralul are cel puțin câteva mii de ani vechime".

Recif de corali reprezintă recifuri naturale (stânci calcaroase formate din corali) care trăiesc în colonii în apele mărilor calde și care secretează carbonat de calciu.

Aceștia pot forma o barieră de corali situată paralel cu țărmul, atât la adâncimi de câțiva metri, cât și la adâncimi de la 20 până la 80 m.

Recifurile de corali sunt sisteme bio-ecologice, care au avut un rol deosebit de important în procesul de formare în mările calde a unor atoli sau insule de origine coraligenă.

Reciful sau rifful este format din colonii de corali din grupa „Scleractinia” „Millepora”. Aceștia populează zone de adâncimi diferite, ridicându-se treptat prin sedimentarea scheletelor spre suprafața mării. 
Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Cântăriți pentru a zbura! O companie aeriană cere informații personale pasagerilor înainte de zbor

Iată că am ajuns să vedem și aceasta, de la măsurarea bagajelor la cântărirea personală a angajaților care trebuie...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img