Saturday, June 3, 2023

Prima condamnare în cazul incidentului de la filmările westernul ”Rust”. Atunci când Alec Baldwin a împușcat-o mortal pe Halyna Hutchins

Recomandare:

Dave Halls, asistent de regie la filmul “Rust”, a fost condamnat vineri pentru moartea directoarei de imagine Halyna Hutchins, aceasta fiind prima condamnare pentru decesul din 2021 care a zguduit Hollywoodul, potrivit Reuters, citat de News.ro.

Un judecător din New Mexico a acceptat vienri un acord de recunoaştere a vinovăţiei pentru acuzaţia de folosire din neglijenţă a unei arme mortale.

David Halls, în vârstă de 63 de ani, a fost acuzat de folosirea neglijentă a unei arme mortale în legătură cu împuşcătura din octombrie 2021 pe platoul din Santa Fe din Western.

Dave Halls, asistent de regie la filmul “Rust”

Halls i-a înmânat lui Alec Baldwin un revolver Colt 45 cu care a tras în timp ce exersa, împuşcând-o pe Hutchins. Avocaţii lui Halls şi Baldwin au spus că niciunul dintre clienţii lor nu a ştiut că erau cartuşe reale în arma de foc.

David Halls nu a contestat acuzaţia

În timpul unei pledoarii video, vineri, Halls nu a contestat acuzaţia. El a răspuns la întrebările judecătorului, deşi nu a mai făcut nicio declaraţie cu privire la incident.

„El, la fel ca mulţi alţii, este extrem de traumatizat şi marcat de vinovăţie şi de atâtea alte sentimente, de ce aş fi putut face mai bine, cum aş fi putut schimba lucrurile?”, a spus avocatul său, Lisa Torraco, în timpul audierii.

Torraco i-a cerut judecătorului să amîne sentinţa şi a susţinut că rolul său de coordonator de siguranţă nu era să controleze modul în care oamenii manipulau armele de foc, ci să se asigure că au loc întâlniri sigure.

Procurorul Kari Morrissey a susţinut că, în calitate de coordonator al siguranţei, era responsabilitatea lui Halls să se asigure că arma de foc nu avea cartuşe reale şi că au existat probleme de siguranţă anterioare pe platoul de filmare care implică descărcări de arme de foc.

Halle a primit o pedeapsă de şase luni cu suspendare, amendă de 500 de dolari, 24 de ore de serviciu în folosul comunității

Judecătorul districtual Mary Marlowe Sommer l-a condamnat pe Halls la o pedeapsă de şase luni cu suspendare cu eliberare condiţionată nesupravegheată, amendă de 500 de dolari, 24 de ore de serviciu în folosul comunităţii şi participarea la un curs privind siguranţa armelor de foc.

Baldwin şi armuriera filmului, Hannah Gutierrez-Reed, au fost acuzaţi de două acuzaţii de omor involuntar din cauza morţii lui Hutchins. Taxele de îmbunătăţire a armelor pentru ambele au fost renunţate la sfârşitul lunii februarie.

Halls, un veteran al industriei, care a participat la realizarea a peste 80 de producţii, inclusiv „The Matrix Reloaded” şi „The Crow: Salvation”, a fost singurul membru al echipei „Rust” care a acceptat negocierea. Procurorii au spus că a cooperat.

Rămâne neclar dacă va depune mărturie în numele acuzării într-o audiere preliminară din mai în care Marlowe Sommer va decide dacă există motiv pentru a-i judeca pe Baldwin şi pe armuriera Hannah Gutierrez-Reed.

Baldwin a pledat nevinovat pentru o acuzaţie penală de omucidere involuntară

Alec Baldwin

Actorul a spus că s-a bazat pe experţi – Gutierrez-Reed şi Halls – pentru a se asigura că arma de foc era sigur de utilizat.

Gutierrez-Reed, care era responsabilă de siguranţa armelor de foc şi de antrenament, va pleda, de asemenea, nevinovat, potrivit avocatului ei.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Cântăriți pentru a zbura! O companie aeriană cere informații personale pasagerilor înainte de zbor

Iată că am ajuns să vedem și aceasta, de la măsurarea bagajelor la cântărirea personală a angajaților care trebuie...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img