Saturday, June 3, 2023

Președintele Klaus Iohannis a plecat în America de Sud cu același avion cu care a fost în Japonia

Recomandare:

Președintele Klaus iohannis a plecat astăzi în vizitele oficiale în America de Sud cu acelaşi avion cu care a fost în Japonia, închiriat de la compania luxemburgheză Global Jet, relatează Boarding Pass, site specializat în ştiri din domeniul aviatic, precizând că decolarea de pe aeroportul “Mihail Kogălniceanu” a avut loc luni, la ora 10:15.

Preşedintele Klaus Iohannis va face vizite oficiale în Brazilia, Chile şi Argentina, în perioada 18 – 26 aprilie, obiectivul fiind, conform Administraţiei Prezidenţiale, ”relansarea dialogului la nivel înalt cu statele Americii Latine şi redinamizarea interacţiunilor bilaterale la nivel politico-diplomatic, respectiv sectorial”.

Vizita în Brazilia este prima la nivel de şef de stat în ultimii 23 de ani, iar cea în Argentina este prima vizită la acest nivel în ultimii 30 de ani.

Președintele Klaus Iohannis va dona Muzeului Memoriei şi al Drepturilor Omului din Santiago de Chile un set de documente diplomatice de arhivă

În Chile, Klaus Iohannis va dona Muzeului Memoriei şi al Drepturilor Omului din Santiago de Chile un set de documente diplomatice de arhivă privind salvarea unui număr mare de evrei de către consulul chilian Samuel de Campo, activ la Bucureşti în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, precum și copii ale documentelor referitoare la refugiaţii chilieni evacuaţi de autorităţile române şi primiţi în România, după lovitura de stat din 1973, care a fost urmată de o etapă sângeroasă în istoria ţării.

Zborul a efectuat o oprire pentru realimentare în Spania (Insulele Canare)

”Preşedintele României zboară în Brazilia, Argentina şi Chile tot cu un avion închiriat de la compania aeriană luxemburgheză Global Jet. Avionul este acelaşi cu care a delegaţia oficială a călătorit în martie 2023 din România în vizitele oficiale din Japonia şi Singapore, fiind vorba despre un Boeing 737-900ER în configuraţie BBJ”, relatează Boarding Pass.

Decolarea a avut loc de pe aeroportul “Mihail Kogălniceanu” din Constanţa în această dimineață la ora 10.15.

”Autonomia acestui avion este insuficientă pentru un zbor fără escală operat din Constanţa până în Brazilia. Aşadar, cel mai probabil, zborul va fi efectuat cu o oprire pentru realimentare în Spania (Insulele Canare) sau o ţară din nord-vestul Africii”, precizează sursa citată.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Cântăriți pentru a zbura! O companie aeriană cere informații personale pasagerilor înainte de zbor

Iată că am ajuns să vedem și aceasta, de la măsurarea bagajelor la cântărirea personală a angajaților care trebuie...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img