Saturday, June 3, 2023

Președintele Klaus Iohannis a convocat CSAT marți la Palatul Cotroceni

Recomandare:

Președintele Klaus Iohannis a convocat şedinţa CSAT, marţi, la Palatul Cotroceni, pe agendă urmând să se află evoluţiile privind situaţia de securitate din Marea Neagră, în contextul agresiunii Rusiei asupra Ucrainei şi a intervenţiilor externe asupra Republicii Moldova precum şi concepţia dezvoltării aviaţiei militare române. 

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele României, Klaus Iohannis, a convocat şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, care va avea loc marţi, 11 aprilie 2023, începând cu ora 10:00, la Palatul Cotroceni.

”Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului sunt incluse subiecte referitoare la evoluţiile privind situaţia de securitate din Regiunea Mării Negre, în contextul agresiunii Rusiei asupra Ucrainei şi a intervenţiilor externe asupra procesului democratic din Republica Moldova. De asemenea, se va analiza şi concepţia dezvoltării aviaţiei militare române”, se arată în comunicat.

În cadrul şedinţei Consiliului vor fi analizate şi alte tematici de actualitate din domeniul securităţii naţionale, mai precizează Cotroceniul.

Ultima ședință CSAT a avut loc în luna octombrie 2022

Pe 25 octombrie 2022, a avut loc, la Palatul Cotroceni, ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, condusă de Președintele României, Klaus Iohannis, în cadrul căreia principalul punct pe agendă l-a constituit analiza războiului din Ucraina și implicațiile sale pentru România.

Consecințele conflictului declanșat de către Federația Rusă împotriva unui stat suveran se resimt și la nivelul regiunii extinse a Mării Negre, fiind afectate statele din regiune, dar și securitatea euroatlantică și globală în ansamblul său.

În cadrul ședinței, membrii Consiliului au mai discutat despre sprijinul pe care România îl va acorda în continuare Ucrainei.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Cântăriți pentru a zbura! O companie aeriană cere informații personale pasagerilor înainte de zbor

Iată că am ajuns să vedem și aceasta, de la măsurarea bagajelor la cântărirea personală a angajaților care trebuie...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img