Sunday, May 28, 2023

UPDATE. Aeronava cu care preşedintele Emmanuel Macron revine din China a ajuns la București

Recomandare:

UPDATE 09.00

Preşedintele Emmanuel Macron a sosit, sâmbătă, la Bucureşti, aeronava care îl aduce din vizita în China făcând o escală tehnică în ţara noastră, pe parcursul zborului de întoarcere către Franţa.

După cum declarau surse oficiale, Emmanuel Macron nu va părăsi aeroportul, ci va sta la salonul oficial până când aeronava va alimenta.

Preşedintele Emmanuel Macron va face, sâmbătă, o escală tehnică în ţara noastră, după vizita sa în China, pe parcursul zborului de întoarcere către Franţa, au precizat, pentru News.ro, surse oficiale.

Emmanuel Macron va ajunge în România, pe Otopeni şi nu va părăsi aeroportul, au adăugat sursele citate. Aeronava sa are nevoie de o alimentare, în drum spre Franţa, au mai precizat sursele menţionate.

Este doar o escală tehnică, nu este o vizită pe care președintele Emmanuel Macron o face în România, în continuarea vizitei pe care a făcut-o deja în China și care se termină. Avionul cu care călătorește Emmanuel Macron este un Airbus A330, avionul prezidențial al Franței din 2009. A fost ales de președintele de atunci, Nicolas Sarkozy. Acest avion se pare că are nevoie să facă o escală tehnică iar pentru aceasta a fost aleasă România. Fima franceză de avioane Airbus duce deja negocieri cu guvernul chinez pentru a vinde o serie de aeronave Beijingului.

Preşedintele francez a efectuat zilele acestea o vizită de lucru în China. El a avut o întrevedere, miercuri, şi cu preşedintele chinez Xi Jinping. Ulterior, cei doi oficiali au îndemnat la negocieri de pace cât mai rapid, pentru a pune capăt Războiului rus în Ucraina, şi resping orice recurs la arma nucleară.

Emmanuel Macron i-a transmis liderului chinez Xi Jinping că mizează pe el pentru „a readuce Rusia la raţiune”

Președintele francez Emmanuel Macron i-a transmis liderului chinez Xi Jinping că mizează pe el pentru „a readuce Rusia la raţiune” în cazul Ucrainei şi a insistat că o pace în această ţară „trebuie să respecte poporul agresat, care este cel ucrainean”.

După o întrevedere la Beijing, Macron și Xi au făcut apel la negocieri de pace şi au respins orice recurgere la arme nucleare.

„Ştiu că pot conta pe dumneavoastră pentru a readuce Rusia la raţiune şi pe toată lumea la masa negocierilor”, i-a transmis Macron lui Xi.

Este nevoie de „reluarea discuţiilor cât mai repede posibil pentru a construi o pace durabilă”, a adăugat liderul de la Elysee, insistând această pace „trebuie să respecte poporul agresat, care este cel ucrainean”.

Xi, interesat de subminarea Occidentului și protejarea Rusiei lui Putin

Xi Jinping a pledat la rândul său pentru „reluarea discuţiilor de pace cât mai curând posibil” între Kiev şi Moscova, dar s-a arătat interesat totodată de „preocupări” ale statului agresor, Rusia, precum și de distanțarea Europei de Statele Unite.

„Suntem pregătiţi să colaborăm cu Franţa pe baza unei atitudini rezonabile şi îndreptate către evitarea unei înrăutăţiri a situaţiei”, a spus liderul regimului de la Beijing.

El a susținut că este necesar să se ia în calcul „preocupările legitime ale tuturor părţilor”, aluzie la opoziţia actualei conduceri de la Kremlin faţă de extinderea NATO.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Regele Charles a onorat-o pe “Regina rockului”, în timp ce gărzile au cântat ”Simply, The Best”

Lumea a fost îndurerată la aflarea veștii morții inegalabilei Tina Turner, inclusiv recent încoronatul Rege Charles care a dat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img