Thursday, June 1, 2023

Premierul pro-ucrainean al Estoniei, supranumită “Doamna de fier”, a fost realeasă în funcție

Recomandare:

Kaja Kallas, prim-ministrul estonian, a fost reales cu cel mai mare număr de voturi personale din istoria Estoniei.

Popularul prim-ministru al Estoniei, Kaja Kallas, a obținut victoria în alegerile din această duminică, 5 martie. Politicianul de centru-dreapta a obținut cel mai mare număr de voturi personale din istoria politică a Estoniei. Ea este considerată una dintre cele mai puternice voci pro-ucrainene din Europa.

Partidul Reformator al lui Kallas a obținut 31,2% din voturi, ceea ce îi lasă 37 de parlamentari în parlamentul estonian din cele 101 locuri. Este vorba de trei locuri în plus față de mandatul său anterior din Estonia.

Luni 6 martie 2023, Kallas a declarat că rezultatul a arătat că estonienii au exploatat: “apreciază în mod covârșitor valorile liberale, securitatea fondată pe UE și NATO și sprijinul ferm pentru Ucraina”, adăugând că este cu adevărat “umilă și recunoscătoare” pentru încrederea acordată.

“Încântată pentru prietena mea @kajakallas după victoria de astăzi în alegerile din Estonia. De la începutul războiului, Kaja Kallas a fost o voce puternică pentru susținerea noastră în Ucraina. Vom continua să lucrăm împreună: pentru pace cu dreptate, pentru securitate. Palju õnne, Kaja”, a scris pe Twitter Roberta Metsola, președintele PE.

Denys Shmyhal, prim-ministrul ucrainean a postat: ” Felicitări @kajakallas pentru victoria clară a Partidului său de Reformă în alegerile parlamentare din Estonia. Vă mulțumim pentru sprijinul ferm acordat Ucrainei”.
Există o legendă deja despre cea care a fost încă o dată aleasă într-o funcție înaltă în statul estonian. Mama, bunica și străbunica ei au fost deportate în Siberia când mama lui Kallas era doar un bebeluș de șase luni și au petrecut 10 ani în condiții dure.

Când Kaja Kallas avea doar unsprezece ani, tatăl ei i-a spus într-o excursie în Berlinul de Vest: “Respiră aerul libertății”. Această anecdotă a marcat-o pe politiciana estoniană care, în 2021, la doar 43 de ani, a devenit prima femeie din țara sa care a ajuns în funcția de prim-ministru.
Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? O analiză marca …

O întrebare la care se caută răspunsuri: De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? Au găsit...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img