Thursday, June 1, 2023

Premierul grec dă vina pe o “eroare umană” pentru teribilul accident feroviar

Recomandare:

Premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a declarat într-un discurs adresat națiunii că se pare că accidentul s-a datorat unei “tragice erori umane”.

Accidentul uriaș a avut loc la Tempe, în nordul Greciei, când două trenuri s-au ciocnit și au luat foc. Ministrul Transporturilor, Kostas Karamanlis, a demisionat între timp, spunând că este imposibil să continue după un eveniment atât de tragic.

Cel puțin 38 de persoane au murit în urma incidentului. În discursul său adresat națiunii, Mitsotakis a declarat că accidentul “va rămâne pentru totdeauna în memoria noastră colectivă”, adăugând că a fost fără precedent în istoria țării.

Mitsotakis a pus coliziunea pe seama unei erori umane, a spus el: “Totul arată că drama s-a datorat, din păcate, în principal unei tragice erori umane”, într-un discurs televizat.

El a mulțumit primilor respondenți, inclusiv salvatorilor, pompierilor, poliției, oficialităților locale și membrilor sistemului de sănătate. Mitsotakis a promis că va merge până la capăt cu privire la acest incident, solicitând, se pare, efectuarea unei anchete independente.

“Justiția își va face treaba. Oamenii vor fi trași la răspundere, în timp ce statul va fi de partea oamenilor”, a declarat el, îndemnând publicul să “rămână unit în timpul acestei tragedii”.

Cele două trenuri circulau pe linia care leagă orașele Larisa și Salonic. Potrivit greekcitytimes.com, mai multe vagoane ale trenului au deraiat în urma impactului, iar trei dintre ele au luat foc.

Despre aceastră tragedie inimaginabilă a scris și Alldova în edițiile anterioare.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? O analiză marca …

O întrebare la care se caută răspunsuri: De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? Au găsit...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img