Saturday, June 3, 2023

Premieră! Republica Moldova va găzdui Campionatul European de Haltere 

Recomandare:

În Republica Moldova va fi organizată prima ediție a Campionatului European de Haltere U15 și U17, respectiv pentru tineri sub 15 și 17 ani.

Anunțul a fost făcut de ministrul Educației și Cercetării, Anatol Topală și citat de media de la Chișinău.

Este o premieră. Acesta va avea loc Arena Chișinău care s-a deschis la sfârșitul anului trecut.

„Acest eveniment îl organizăm împreună cu Federația Națională de Haltere, Federația Europeană de Haltere, și sperăm să avem un eveniment frumos pentru sportivii noștri din țară, dar și pentru sportivii străini care vor veni să participe la acest eveniment. Mai sunt de parcurs câteva etape pentru a clarifica toate pozițiile și siguranța  că avem totul organizat din perspectiva cerințelor care trebuie să corespundă, cu infrastructurile unde se va organiza acest concurs”, a declarat Anatol Topală.

Președintele Federației de Haltere din Moldova, Antonio Conflitii, care este și conducătorul forului european, la rândul său, s-a arătat bucuros că Arena Chișinău va fi utilizată în scopuri sportive și nu doar artistice.

Campionatul se va desfășura în perioada 6-17 iulie 2023. O comisie formată din Federația Europeană de Haltere deja a vizitat Republica Moldova pentru a evalua nivelul de pregătire.

La 7 ani campioană

Rory van Ulft este o fetiță de numai 7 ani, din Canada, și ridică greutăți cu care și bărbați în putere se spetesc. Fotografiile și clipurile ei au devenit virale pe rețelele de socializare (foto deschidere).

Rory are un punctaj total de 213.738, fiind cea mai bună halterofilă sub 11 ani din toată America.Cavan și soția lui, Lindsay, spun că fetița lor este și campioana concursului provinciei Ontario la categoria 40 de kilograme sub 17 ani. Ea concurează în Statele Unite pentru că în Canada nu există campionat național de tineret la haltere în stilul olimpic.

Cei doi părinți adaugă că fetița lor nu are ambiții pentru Olimpiadă, pentru că este prea mică. "Chestiile astea nu contează pentru mine", confirmă Rory.

Deocamdată, ea e ocupată cu școala. Învață cu program normal și e în clasa a treia, echivalentul clasei a patra din sistemul de învățământ britanic. Poate va merge în Moldova la Campionat, dar nu știm, cel puțin, deocamdată.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Cântăriți pentru a zbura! O companie aeriană cere informații personale pasagerilor înainte de zbor

Iată că am ajuns să vedem și aceasta, de la măsurarea bagajelor la cântărirea personală a angajaților care trebuie...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img