Saturday, June 3, 2023

Premieră. Medicii implantează senzori pentru alertă timpurie în cazul insuficienței cardiace

Recomandare:

Un pacient din Marea Britanie a devenit prima persoană din această țară căreia i s-a implantat un dispozitiv de detectare a posibilității unei insuficiențe cardiace precoce.

Un pacient din Marea Britanie a devenit prima persoană din țară căreia i s-a implantat un dispozitiv care permite detectarea precoce a unei insuficiențe cardiace.

Dispozitivul, care are dimensiunea unui capac de pix, este folosit de medici pentru a primi alerte în cazul în care starea pacientului se înrăutățește.

Procedura durează doar 45 de minute, iar pentru implantarea dispozitivului se folosește un mic cateter.

“Procedura face parte dintr-un studiu internațional de cercetare de ultimă oră care intenționează să demonstreze că acest nou mod de monitorizare și tratament al pacienților cu insuficiență cardiacă este sigur și eficient”, a declarat un purtător de cuvânt al Spitalului Universitar Southampton (UHM), citat de The Independent.

Procedura a fost inițiată de cardiologii consultanți dr. Andrew Flett și dr. Peter Cowburn, care au montat dispozitivul cunoscut sub numele de FIRE1 System în timpul unui test la UHM.

“Acest nou dispozitiv inovator are potențialul de a îmbunătăți siguranța pacienților și rezultatele în gestionarea pacienților cu insuficiență cardiacă cronică și suntem încântați să fim primul centru din Marea Britanie care îl implantează ca parte a acestui studiu inovator”, a declarat dr. Flett într-o declarație pentru media externă.

Medicul a adăugat: “Acum am implantat cu succes dispozitivul la un al doilea pacient, iar datele sunt deja transmise, pe care așteptăm cu nerăbdare să le primim, astfel încât să putem interveni mai devreme în încercarea de a reduce vizitele la spital și de a menține pacienții sănătoși mai mult timp”.

“Insuficiența cardiacă reprezintă o povară semnificativă pentru NHS și, prin urmare, progresele de pionierat precum acesta ar putea contribui la reducerea acestei presiuni”.

Statistică îngrijorătoare și pentru viitor. “Se estimează că unul din cinci oameni va dezvolta insuficiență cardiacă și o intervenție mai timpurie atunci când pacienții încep să se deterioreze poate face o diferență uriașă și sperăm că acest nou dispozitiv FIRE1 va face exact acest lucru. Este o nouă dezvoltare interesantă pentru pacienții cu această afecțiune”.

În urma intervenției chirurgicale, pacienții trebuie să poarte o centură externă pe abdomen pentru o perioadă de una sau două minute în fiecare zi.

Senzorul implantat este apoi activat de centură cu ajutorul “energiei de radiofrecvență”.

Datele colectate sunt apoi trimise din casa pacientului către echipa de insuficiență cardiacă aflată la UHS, unde echipa va fi alertată în cazul în care observă semne de avertizare timpurie.

Potrivit estimărilor oficiale, peste 700 de pacienți sunt internați în fiecare an cu afecțiuni cardiace, în timp ce NHS estimează că peste 900.000 de persoane trăiesc în Marea Britanie cu insuficiență cardiacă.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Cântăriți pentru a zbura! O companie aeriană cere informații personale pasagerilor înainte de zbor

Iată că am ajuns să vedem și aceasta, de la măsurarea bagajelor la cântărirea personală a angajaților care trebuie...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img