Tuesday, June 6, 2023

Premieră. Acces “virtual” la castori printr-un nou tur, online

Recomandare:

National Trust din Anglia a lansat un tur virtual al zonei dedicată castorilor de pe proprietatea Holnicote din Exmoor, Somerset, la trei ani după ce castorii au fost aduși aici pentru prima dată.

O premieră pentru Marea Britanie, noul tur poate fi accesat pe site-ul organizației caritabile și folosește o tehnologie de ultimă generație pentru a oferi utilizatorilor acces virtual la incinta de 2,7 acri în care castorii au fost eliberați pentru prima dată de Trust în ianuarie 2020.

Imaginile au fost surprinse cu ajutorul unui echipament video profesional de înaltă rezoluție de 360°, pentru primul tur de acest tip din Marea Britanie.

Experiența imersivă prezintă imagini filmate de camerele de supraveghere a vieții de zi cu zi a castorilor, imagini din dronă ale incintei și ale domeniului mai larg, cu legături către alte proiecte ale National Trust și o sesiune de “întrebări și răspunsuri” cu expertul în castori al organizației caritabile, Ben Eardley.

Ce se poate vedea cu ajutorul noilor echipamente video

Printre alte animale sălbatice surprinse de camerele video 360° și de camerele de supraveghere se numără regele ciocănitor, pisicile, căprioarele și bulgărele. Turul va adăuga alte imagini pe măsură ce situl se va dezvolta, surprinzând acest peisaj acvatic în schimbare dinamică și viața sa sălbatică pe măsură ce trece de la un anotimp la altul.

Opnia specialistului

Ben Eardley, manager de proiect pentru National Trust la Holnicote, a declarat: “Castorii sunt mamifere atât de fascinante, încât am vrut să găsim o modalitate de a le împărtăși isprăvile și de a le permite oamenilor să afle mai multe despre aceste specii timide.”

“Utilizatorii web sunt la un singur clic distanță de a putea explora barajele, iazurile, canalele și zonele umede construite de castor și de a vedea și auzi o parte din animalele sălbatice pe care habitatul le susține.”

”Deși am dori întotdeauna să încurajăm oamenii să iasă afară pentru a se bucura de natură și pentru a o vedea cu ochii lor, castorii sunt creaturi evazive și, de obicei, sunt cel mai activi la răsărit și la apus.

Prin urmare, sperăm că acest material video va fi pe placul iubitorilor de natură, atât activi, cât și în fotoliu, și va permite mai multor oameni să vadă castorii în mediul lor natural și modul în care barajele, iazurile și canalele lor au creat spațiu pentru apă și pentru viața sălbatică”.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Apple se pregătește să facă un anunț revoluționar

În aceste zile s-a anunțat că Apple este pregătită să lanseze primul său produs nou în aproape un deceniu...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img