Sunday, May 28, 2023

Portugalia va găzdui cel mai mare complex fotovoltaic din Europa

Recomandare:

Cel mai mare complex fotovoltaic din Europa, capabil să furnizeze energie pentru 430.000 de locuințe, va fi amplasat în Santiago de Cacem, Portugalia.

Iberdrola a anunțat luni, 6 februarie, că a obținut autorizația de mediu pentru a construi cel mai mare proiect fotovoltaic din Europa. Cu o putere instalată de 1.200 de megawați (MV), acesta va fi amplasat în municipalitatea Santiago de Cacem (în apropiere de Sines, un centru logistic din sudul Europei), în Portugalia.

Centrala se va numi “Fernando Pessoa”, în semn de omagiu adus poetului portughez, și se preconizează că va fi operațională în 2025. Aceasta va fi capabilă să furnizeze energie curată să fie capabilă să asigure necesarul anual al 430.000 de locuințe.

Conexiunea sa la rețea va fi contractată cu operatorul portughez REN.

Ce se știe despre noua instalație

Noua instalație va evita consumul anual de 370 de milioane de metri cubi de gaz și va fi un exemplu de coexistență a noilor dezvoltări regenerabile.

Într-un comunicat al companiei, Ignacio Galan, președintele Iberdrola, a declarat că “instalația solară de la Fernando Pessoa marchează o nouă piatră de hotar în Europa, combinând ambițiile în domeniul energiei curate cu generarea de efecte pozitive și tangibile asupra mediului și societății. Trebuie să ne reducem expunerea la combustibilii fosili”.

Alejandra Reyna, managerul de țară al Renovables Portugal, a adăugat că: “În ceea ce privește energia regenerabilă, este vorba despre o instalație de energie electrică:

“Fernando Pessoa va fi un proiect extraordinar și un exemplu de respect pentru mediu. Acest tip de proiect era de neimaginat cu doar câțiva ani în urmă, dar Iberdrola are experiența tehnică și puterea financiară pentru a-l realiza. Așteptăm cu nerăbdare să ne menținem rolul central în viitorul ambițios al Portugaliei în materie de energie curată”.

Iberdrola a anunțat și o investiție de “3.000 de milioane de euro în plus în energie eoliană și solară”, în această țară pentru următorii ani. Ca urmare, va opera peste 92 MW de energie eoliană distribuită în diverse parcuri portugheze.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Regele Charles a onorat-o pe “Regina rockului”, în timp ce gărzile au cântat ”Simply, The Best”

Lumea a fost îndurerată la aflarea veștii morții inegalabilei Tina Turner, inclusiv recent încoronatul Rege Charles care a dat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img