Thursday, June 1, 2023

Ploile de iarnă și primăvară au adus o multitudine de flori sălbatice. Imagini fascinante

Recomandare:

Iată că ploile de iarnă și primăvară, care dau senzația că nu se mai termină, au adus o multitudine de flori sălbatice.

Succesiunea neîntreruptă de furtuni din California, pentru că despre această regiune vorbim astăzi, a creat condițiile pentru un spectacol minunat, fascinant, care se instalează, acum, în acest stat.

În prezent, statul american este inundat de culoare, de la Eastern Sierra la Malibu, de la deșerturile de lângă San Diego la pajiștile de la nord de Sacramento.

California se confruntă cu o "super înflorire", o explozie de culoare florală pe dealuri și văi care apare numai după un sezon deosebit de umed. 

Ultima dată când această regiune s-a confruntat cu acest fenomen pe scară largă a fost în urmă cu patru ani și, având în vedere ciclurile de precipitații de tip boom-bust ale Californiei, oricine poate ghici când va avea loc următorul.

"Așa ne hrănim sufletele", a declarat Heather Schneider, biolog de plante rare la Grădina Botanică din Santa Barbara.

În anii secetoși, scrie New York Times, multe semințe anuale de flori sălbatice stau în stare latentă în straturile fragile de sol unde le-au lăsat părinții lor, așteptând ploaia pentru a putea germina.

Dacă ajunge suficientă apă, acele flori apar, dintr-o dată, într-o combinație aproape alchimică de umiditate, temperatură, moment și locație potrivită.

Florile sunt atât de dens împachetate pe întinderi largi de teren încât imaginile recente din satelit arată ca și cum ar fi fost atinse de pensula unui pictor inspirat divin.

În ultimele săptămâni, maculii din California au transformat dealurile în pânze portocalii în Valea Antelope, la nord de Los Angeles.

Covoare de goldfields galbene și phacelia purpurie s-au desfășurat la Monumentul Național Carrizo Plain, cea mai mare pășune intactă din Valea Centrală a statului californian, la aproximativ 70 de mile vest de Bakersfield.

Pentru oamenii de știință precum dr. Schneider, care a vizitat periodic Carrizo Plain pentru cercetare, abundența de flori din acest an reprezintă o ocazie excelentă de a studia ecosisteme similare celor care ar putea fi pierdute în favoarea dezvoltării sau a agriculturii în alte regiuni americane.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? O analiză marca …

O întrebare la care se caută răspunsuri: De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? Au găsit...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img