Sunday, May 28, 2023

Pitoni invazivi capturați prin utilizarea colierelor GPS

Recomandare:

O creștere a numărului de pitoni birmanzi în sudul Floridei a dus la o metodă inovatoare de capturare de către cercetători. Atașarea unor dispozitive de localizare la ratonii și oposumii cu care se hrănesc acești șerpi îi conduce pe cercetători direct la ei.

Anunțul a fost transmis marți, 21 februarie 2023.

Mulți proprietari de șerpi își eliberează animalele de companie în sălbăticie atunci când acestea devin prea mari pentru a fi îngrijite.

Pitonii birmanzi pot crește până la 6 metri sau mai mult, iar atunci când sunt eliberați în sălbăticie, mamiferele mici din Everglades din Florida le asigură hrana.

Această metodă de capturare a șerpilor nu a fost planificată în mod deliberat. Cercetătorii de la Universitatea Southern Illinois, de la Crocodile Lake și de la Muzeul de Științe Naturale din Carolina de Nord puneau coliere GPS pe mamiferele de dimensiuni mici și medii pentru a studia mișcările și comportamentul acestora.

Oposumii și ratonii care sunt mâncați de șerpi continuă să trimită un semnal, chiar și după defecație, ceea ce duce la eventuala capturare a șerpilor. Echipa a capturat recent o femelă piton de 77 de kilograme și alți șerpi și există planuri de îmbunătățire și extindere a acestei metode de capturare.

Despre pitoni și șerpi, în general

Piton (Python) este un gen de șerpi neveninoși, constrictori, din familia pitonilor, răspândiți în regiunile tropicale din Africa și din Sudul Asiei, și în câteva insule din vestul Pacificului, care se hrănesc cu mamifere și păsări (pe care le omoară prin sufocare, încolăcindu-se în jurul lor); prezintă rudimente de membre posterioare. Unele specii de piton sunt vânate pentru pielea folosită în industria încălțămintei și în marochinărie. Au fost numiți după șarpele gigant Phyton, șarpe fabulos ucis de Apollo, care avea darul profeției.

Șerpii (Serpentes) sunt un subordin de reptile fără membre din ordinul Squamata. Câteva specii de șerpi sunt veninoase și toți șerpii sunt carnivori. Șerpii sunt animale apode și târâtoare.

Șerpii, cunoscuți și sub numele de ofidieni, sunt reptile cu solzi a căror principală caracteristică este mobilitatea unică a oaselor faciale, forma lungă a corpului și lipsa membrelor.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Regele Charles a onorat-o pe “Regina rockului”, în timp ce gărzile au cântat ”Simply, The Best”

Lumea a fost îndurerată la aflarea veștii morții inegalabilei Tina Turner, inclusiv recent încoronatul Rege Charles care a dat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img