Saturday, June 3, 2023

Piețele asiatice scad, în condițiile în care sistemul bancar mondial este afectat

Recomandare:

Începând de luni, piețele asiatice scad, în condițiile în care sistemul bancar mondial este afectat.

Concret, iată despre ce este vorba. Piețele asiatice au încregistrat o scădere luni, în condițiile în care sistemul bancar mondial este afectat de recentele planuri de salvare.

Piețele din Asia-Pacific au scăzut în mare parte luni, după ce UBS a acceptat să cumpere rivalul său bancar Credit Suisse în cadrul unei achiziții de 3,05 miliarde de euro în weekend, potrivit CNBC.

Indicele Hang Seng a condus pierderile din regiune, scăzând cu 2,74% și fiind tras în jos de acțiunile din domeniul sănătății. Indicele Hang Seng Tech a scăzut cu 2,66%.

Statistica în mai multe state

În China continentală, indicele Shanghai Composite a scăzut cu 0,48% și a încheiat ziua la 3.234,91.

Pe de altă parte, în Australia, indicele S&P/ASX 200 a scăzut cu 1,38% și a închis la 6.898,5.

În Japonia, Nikkei 225 a scăzut cu 1,42%, închizând la 26.945,67, iar Topix a coborât cu 1,54% pentru a încheia la 1.929,3.

Kospi din Coreea de Sud a scăzut cu 0,69% și a terminat la 2.379,2, dar Kosdaq a contrazis tendința, închizând cu 0,6% mai sus, la 802,2.

Vineri, bursele americane au scăzut, încheind o săptămână de roller coaster, investitorii retrăgându-se de pe poziții în First Republic și alte acțiuni bancare, pe fondul îngrijorărilor persistente privind starea sectorului bancar american.

Indicele Dow Jones Industrial Average a pierdut 1,19%, S&P 500 a scăzut cu 1,10%, iar Nasdaq Composite a coborât cu 0,74%.

Piețele rămân totuși la limită

Un calm relativ a fost restabilit în industria bancară după prăbușirea pe 10 martie a Silicon Valley Bank din SUA, datorită furnizării unor sume uriașe de numerar de urgență de către creditorii de ultimă instanță – băncile centrale – și de către unii dintre cei mai puternici jucători din industrie.

Piețele rămân însă la limită: Indicii de referință ai acțiunilor băncilor americane și europene au pierdut 20% și, respectiv, 13% de la închiderea ședinței de miercurea trecută.

Goldman Sachs a declarat miercuri că stresul tot mai mare din sectorul bancar a crescut șansele unei recesiuni în SUA în următoarele 12 luni.

Analiști bancari consideră acum că economia americană are 35% șanse să intre în recesiune în decurs de un an, față de 25% cât era înainte de începerea colapsului din sectorul bancar.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Cântăriți pentru a zbura! O companie aeriană cere informații personale pasagerilor înainte de zbor

Iată că am ajuns să vedem și aceasta, de la măsurarea bagajelor la cântărirea personală a angajaților care trebuie...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img