Sunday, May 28, 2023

Pești fotografiați la cea mai mare adâncime înregistrată vreodată în largul coastelor japoneze. Foto

Recomandare:

Mai mulți pești au fost fotografiați la cea mai mare adâncime înregistrată vreodată în largul coastelor japoneze.

Pește înregistrat vreodată în adâncurile profunde ale oceanului a fost fotografiat de oamenii de știință în largul coastelor Japoniei, potrivit unor surse.

Cercetătorii, inclusiv cei de la Universitatea din Australia de Vest, au filmat peștele melc din genul Pseudoliparis, care înota la o adâncime de aproximativ 8.336 m, adică la aproximativ 27.349 de picioare, a relatat BBC News.

Peștele juvenil, de mărimea unei palme umane, este acoperit cu o piele translucidă, fără scalp, a fost găsit de oamenii de știință în apropierea șanțului Izu-Ogaswara. Specia de pește nu poate fi încă identificată cu certitudine.

Până acum, recordul care tocmai a fost doborât pentru cel mai adânc pește înregistrat vreodată era deținut de peștele melc al Marianelor (Pseudoliparis swirei), care a fost descoperit în 2014 la aproximativ 8.200 de metri în șanțul Marianelor.

"Directorul nostru general, profesorul Alan Jamieson, tocmai a doborât recordul anterior pentru cel mai adânc pește înregistrat vreodată, cu această observație recentă a unui pește melc în șanțul Izu-Ogasawara, în apropiere de Japonia", a scris pe Twitter Armatus Oceanic, o companie de explorare a adâncurilor marine.
"Peștele observat la cea mai mare adâncime se află acum la 8336 m!", a adăugat specializtul menționat.

Aceste creaturi trăiesc în cea mai adâncă și întunecată parte a oceanului, numită zona hadal, unde nu pătrunde lumina, iar adâncimea poate ajunge între 6 km și 11 km.

Peștii melc se hrănesc prin aspirație și mănâncă crustacee mici de pe fundul oceanului.

"Dacă acest record va fi doborât, va fi doar cu mici diferențe, potențial de doar câțiva metri", a declarat dl Jamieson pentru BBC.

Cercetătorii au declarat că peștele a fost surprins pe cameră “foarte aproape” de adâncimea maximă la care orice pește poate supraviețui.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Regele Charles a onorat-o pe “Regina rockului”, în timp ce gărzile au cântat ”Simply, The Best”

Lumea a fost îndurerată la aflarea veștii morții inegalabilei Tina Turner, inclusiv recent încoronatul Rege Charles care a dat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img