Tuesday, June 6, 2023

Peste 345.000 de apartamente distruse în Turcia, în timp ce bilanțul victimelor depășește 40.000 de morți

Recomandare:

Autoritățile din Turcia spun că peste 345.000 de apartamente au fost distruse în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,8 grade, în timp ce bilanțul morților continuă să crească

În timp ce bilanțul victimelor după cutremurul devastator din Turcia depășește peste 40.000 de morți, estimările oficiale ale guvernului sugerează că peste 345.000 de apartamente au fost distruse în țară.

Potrivit Autorității turce pentru gestionarea dezastrelor și a situațiilor de urgență, operațiunile de căutare și salvare din țară vor fi în mare parte oprite începând de duminică, 19 februarie 2023, noaptea.

Cutremurul din Turcia este numit cel mai grav dezastru modern, deoarece multe persoane sunt încă dispărute.

Oficialii medicali sunt acum îngrijorați de posibilitatea răspândirii infecțiilor, deoarece infrastructura sanitară din țară a fost afectată după ce zeci de mii de clădiri au fost distruse.

“Prioritatea noastră acum este să luptăm împotriva condițiilor care pot amenința sănătatea publică și să prevenim bolile infecțioase”, a declarat, Fahrettin Koca ministrul turc al Sănătății, citat de Reuters.

Ea a adăugat că, “deși s-a înregistrat o creștere a infecțiilor intestinale și a infecțiilor respiratorii superioare, cifrele nu reprezintă o amenințare serioasă la adresa sănătății publice”.

Furia crește în rândul familiilor care încearcă să își recupereze rudele, în timp ce “practicile de construcție corupte și dezvoltarea urbană profund defectuoasă” sunt acuzate pentru o asemenea amploare a distrugerii infrastructurii.

Între timp, guvernul turc ar fi reținut peste 100 de suspecți, printre care se numără și dezvoltatori imobiliari, și a promis, de asemenea, să investigheze orice persoană responsabilă de prăbușirea clădirilor.

Cutremur Turcia

Trei supravieţuitori au fost găsiţi sub dărâmături sâmbătă, la 13 zile după cutremurul catastrofal din Turcia. Ultimul bilanț al seismului arată că numărul victimelor a depășit 45.000 de morți în Turcia şi Siria.

Minunea cu încă trei oameni supraviețuitori a fost filmată și postată pe Twitter.

Printre cei trei supraviețuitori care au fost salvaţi sâmbătă la Hatay, în sudul Turciei, se numără şi un copil, a precizat televiziunea privată NTV.

Victimele erau încă în viaţă la 296 de ore de la primul din cele două seisme din 6 februarie. Anterior, un alt supravieţuitor fusese scos dintre ruine după 278 de ore.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Apple se pregătește să facă un anunț revoluționar

În aceste zile s-a anunțat că Apple este pregătită să lanseze primul său produs nou în aproape un deceniu...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img