Tuesday, June 6, 2023

Peste 23 de morți în urma unor incendii de vegetație în pădurile din Chile

Statul a decretat stare de urgență

Recomandare:

Guvernul din Chile prelungește ordonanțele de urgență după ce zeci de incendii de vegetație au făcut cel puțin 23 de victime în regiune și peste 979 de răniți.

Incendiile de vegetație din Chile au provocat moartea a cel puțin 23 de persoane, după ce zeci de incidente au fost raportate în pădurile din țară.

Cel puțin 1.100 de persoane s-au refugiat în adăposturi, în timp ce autoritățile raportează că 979 de persoane au fost, de asemenea, rănite în timpul incendiilor violente.

Autoritățile au extins acum ordinele de urgență și la alte regiuni afectate, în timp ce incendiul se extinde, iar căldura extremă a verii a complicat eforturile de control.

Ordinele de urgență anterioare au fost emise pentru regiunile Biobio și Nuble, care sunt situate în centrul coastei Pacificului din țară. Aceste ordine au fost apoi extinse la regiunea sudică Araucania.

”Condițiile meteorologice au făcut foarte dificilă stingerea (incendiilor) care se extind, iar situația de urgență se agravează”, a declarat Carolina Toha, ministrul de interne Carolina Toha, citată de Reuters.

Oficialul chilian a ținut să precizeze: “Trebuie să inversăm această curbă”, adăugând că vineri, 3 februarie, au fost raportate încă 76 de incidente de incendii.

Oficialii au raportat ulterior alte 16 incendii sâmbătă, 4 februarie 2023, în timp ce autoritățile au raportat temperaturi de peste 40 de grade Celsius (104 grade Fahrenheit) în regiune.

Zonele care au fost plasate sub incidența situației de urgență sunt slab populate, unde se află mai multe ferme. Localnicii din regiune cultivă struguri, mere și fructe de pădure pentru export, în timp ce restul suprafeței este reprezentată de terenuri forestiere.

Autoritățile chiliene au declarat că guvernul Spaniei, al Statelor Unite, al Argentinei, al Ecuadorului, al Braziliei și al Venezuelei s-au oferit acum să ajute la controlul incendiului. Avioane cu pompieri din aceste țări vor fi trimise acum în Chile.

La noi,în România, avalanșe periculoase în munți, la ei incendii care îngrozesc oamenii.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Apple se pregătește să facă un anunț revoluționar

În aceste zile s-a anunțat că Apple este pregătită să lanseze primul său produs nou în aproape un deceniu...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img