Saturday, June 3, 2023

Personalul Royal Navy a fost spitalizat după ce a băut apă potențial “contaminată”

Este penultima navă din clasa de fregate "Duke"

Recomandare:

Mai mulți membri ai Marinei Regale au fost internați la un spital din Portsmouth după ce au băut apă suspectată a fi ”contaminată” la bordul HMS PORTLAND.

Potrivit unei surse din cadrul Ministerului britanic al Apărării, un număr nespecificat de marinari ai Marinei Regale au fost spitalizați astăzi, vineri, 3 februarie, după ce au băut apă suspectată a fi contaminată, după cum relatează dailymail.co.uk.

Mai exact, personalul se afla la bordul fregatei marinei HMS Portland când a avut loc incidentul. Ca urmare, nava a fost deviată la baza navală Portsmouth. Marinarii afectați au fost internați la spitalul Queen Alexandra pentru tratament.

”Situația este destul de gravă. Nava a făcut tot ce trebuia să facă. Au aflat despre asta în această dimineață și au acostat la Portsmouth”, a explicat sursa citată.

Au oameni de știință la bord care investighează. Apa a fost contaminată cu ceva. Un număr de membri ai personalului au fost duși la spitalul Queen Alexandra pentru tratament’, au adăugat ei.

”Putem confirma că HMS PORTLAND s-a întors la HMNB Portsmouth ca măsură de precauție, ca urmare a unei probleme cu unul dintre sistemele de apă dulce ale navei”, a confirmat un purtător de cuvânt al Marinei Regale pentru acest post de televiziune.

Aceștia au adăugat: “Sănătatea și siguranța personalului nostru sunt de cea mai mare importanță și luăm o serie de măsuri pentru a proteja compania navei în timp ce problema este investigată”.

Date despre HMS Portland

HMS Portland este o fregată de tip 23 a Marinei Regale Britanice. Este a opta navă care poartă acest nume și este a cincisprezecea și penultima navă din clasa de fregate “Duke”, fiind numită după titlul, în prezent dispărut, de Ducat de Portland și, mai ales, după cel de-al treilea Duce, care a fost prim-ministru.

Nava a fost acceptată în serviciul Marinei Regale la 15 decembrie 2000 și a fost pusă în funcțiune la 3 mai anul următor. Prezentă la ceremonia de punere în funcțiune a fost sponsorul Portland, Lady Brigstocke, soția amiralului Sir John Brigstocke, fost Second Sea Lord; Lady Brigstocke a lansat nava în 1999.

În timpul testelor pe mare, Portland a atins o viteză maximă de 30,8 noduri (57,0 km/h), cea mai mare viteză atinsă de o fregată Type 23 la acea vreme.

Elicopterul Lynx al Portland (XZ724) a fost pierdut pe mare la 8 decembrie 2004. Aeronava fusese lansată în urma posibilei observări a unui om peste bord. Toți cei patru membri ai echipajului au fost uciși, inclusiv locotenentul David Cole RN, comandantul de zbor, care se îmbarcase pentru a suplimenta echipajul de serviciu.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Cântăriți pentru a zbura! O companie aeriană cere informații personale pasagerilor înainte de zbor

Iată că am ajuns să vedem și aceasta, de la măsurarea bagajelor la cântărirea personală a angajaților care trebuie...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img