Saturday, June 3, 2023

Persoanele de peste 65 de ani vor susține un test de aptitudini pentru a-și reînnoi permisele auto

Recomandare:

Direcția de transport DGT din Spania a introdus modificări prin care oricine dorește să își reînnoiască permisul de conducere la vârsta de 65 de ani trebuie să susțină un test de capacitate.

Anunțul din 20 februarie 2023 îi afectează și pe cei cu vârsta de 70 de ani și peste, care vor trebui să efectueze același test de capacitate la fiecare doi ani pentru a-și păstra permisul. 

În mod similar, orice persoană cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani va trebui să treacă același test la fiecare zece ani.

Pere Navarro, directorul general de trafic auto, a declarat: "Odată cu noile reglementări, acum de la 65 se reînnoiește timp de cinci ani. Dar prelungirea permisului pentru cineva cu 90 timp de cinci ani pare ciudată".

Se înțelege că modificările sunt o încercare de a reduce numărul de accidente pe șosea, deși există opinii diferite cu privire la incidența accidentelor în care sunt implicați cei de peste 65 de ani.

Opinie avizată

María José Aparicio, director adjunct al departamentului de educație și formare rutieră, a declarat pentru agenția de știri AS că numărul deceselor în care sunt implicați șoferii crește de la vârsta de 65 de ani. Cu toate acestea, acest lucru este contestat de Fundația Línea Directa, care, împreună cu Fesvial și Centro Zaragoza, a realizat o cercetare care sugerează:

"Șoferii cu vârsta de peste 65 de ani respectă mai mult limitele de viteză și nu conduc brusc, deoarece au propriile limite de vârstă, precum și evită să conducă noaptea sau să facă drumuri lungi".

De asemenea, studiul a atestat că numărul accidentelor în care au fost implicate persoanele de peste 65 de ani a fost de până la patru ori mai mic decât cel al accidentelor în care au fost implicate persoanele sub 25 de ani și la jumătate față de cele în care au fost implicate persoanele cu vârste cuprinse între 35 și 44 de ani.

Schimbarea legii care a impus persoanelor de peste 65 de ani să efectueze un test de capacitate pentru a-și reînnoi permisul va fi extrem de nepopulară și va fi considerată de mulți ca fiind inutilă.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Cântăriți pentru a zbura! O companie aeriană cere informații personale pasagerilor înainte de zbor

Iată că am ajuns să vedem și aceasta, de la măsurarea bagajelor la cântărirea personală a angajaților care trebuie...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img