Saturday, June 3, 2023

Pentru prima dată în ultimii 56 de ani, Royal Mail va lansa timbre speciale cu Regele Charles și florile preferate ale națiunii. Foto

Recomandare:

Pentru prima dată în ultimii 56 de ani, Royal Mail va produce timbre speciale cu Regele Charles și o celebrare a florilor preferate ale națiunii britanice.

Profilul regelui Charles, dar fără coroană deocamdată,confecționat din argint și orientat spre dreapta, în colțul din stânga sus, apare pe o colecție de 10 timbre speciale care celebrează florile preferate ale națiunii.

David Gold, directorul pentru afaceri externe și politică al Royal Mail, a declarat: "Ambele mărci au fost create de către Royal Mail: "Marea Britanie este o națiune de grădinari, iar dragostea pentru flori este adâncă în conștiința noastră colectivă. Majestatea Sa este cunoscut ca fiind un grădinar pasionat și suntem încântați că primele timbre speciale care îi vor afișa silueta ar trebui să fie o celebrare a unora dintre cele mai populare flori din grădinile britanice".

Delicata mazăre dulce – una dintre florile preferate ale reginei – se numără printre florile alese, fotografiate în detaliu pe un fundal alb. O altă floare celebrează floarea-soarelui – de asemenea, floarea națională a Ucrainei, care a devenit un simbol al solidarității cu această țară devastată de război.

Celelalte flori din setul de primă clasă sunt un iris purpuriu, un crin roz, o fuchsia, o lalea roșu-portocaliu, o bujor roz închis, o nasturtium portocaliu aprins, un trandafir roz pal și o dalie cu nuanțe de violet deschis.

Crearea siluetei regelui a fost o colaborare între ilustratorul Andrew Davidson, șeful departamentului de design și editorial al Royal Mail și Marcus James, și Ian Chilvers, de la agenția de design Atelier Works.

Spre deosebire de celebra siluetă a reginei Elisabeta a II-a, regele nu este reprezentat purtând o coroană de lauri. Royal Mail a declarat că debutul reprezintă o etapă importantă în istoria filatelică britanică.

Silueta regretatei regine – cu coroana de lauri – apare pe timbre speciale care datează încă din anul 1966.

Din 1968 a fost folosit un desen actualizat de David Gentleman, adaptat după portretul original al monarhului realizat de Mary Gillick, folosit pe monede.

Ultimul set de timbre care utilizează imaginea reginei a fost prezentat luna trecută, în onoarea celei de-a 100-a aniversări a locomotivei cu aburi Flying Scotsman.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Cântăriți pentru a zbura! O companie aeriană cere informații personale pasagerilor înainte de zbor

Iată că am ajuns să vedem și aceasta, de la măsurarea bagajelor la cântărirea personală a angajaților care trebuie...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img