Thursday, June 1, 2023

Paella gigant pentru 1500 de localnici, dar și turiști

Recomandare:

Evenimentul a avut loc duminică, 26 februarie 2023, Casa Riquelme a pregătit o fabuloasă paella gigantică de pui și iepure care a fost savurată de mulți în Piața Primăriei.

Luni, 27 februarie, orașul Alicante a găzduit apoi cei mai buni bucătari din Spania.

Talentul gastronomic național a umplut străzile orașului într-o petrecere care a culminat în Auditorio de la Diputacion de Alicante (ADDA).

Ceremonia de decernare a premiilor Soles Gastronomie 2023 din acest an a apărut sub sloganul “Bucătăria ne umple”, cu care Guia Repsol, Generalitat Valenciana, Primăria Alicante și Consiliul Provincial doresc să revendice importanța gastronomiei, valoarea sa culturală și economică.

În ultimii ani, Comunitatea Valenciană s-a dovedit a fi una dintre zonele cu cel mai mare interes gastronomic din Spania.

Această panoramă stimulativă este foarte atractivă pentru deschiderea de noi proiecte, care servesc la promovarea bucătăriei tradiționale aduse la zi și generează un laborator colectiv de idei.

Despre paella

Paella este o mâncare de orez originară din Valencia. În timp ce non-spaniolii îl consideră în mod obișnuit ca fiind mâncarea națională a Spaniei, spaniolii îl consideră aproape în unanimitate ca fiind un fel de mâncare din regiunea Valenciană. Valencienii, la rândul lor, consideră paella ca fiind unul dintre simbolurile lor de identificare. Este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mâncare din bucătăria spaniolă.

Felul de mâncare își trage numele de la tigaia tradițională largă și puțin adâncă folosită pentru a găti mâncarea pe foc deschis, paella fiind cuvântul pentru tigaie în limba valenciană/catalană.

Paella valenciana este paella tradițională din regiunea Valencia, despre care se crede că este rețeta originală. Această paella constă din orez cu bob rotund, bajoqueta și tavella (soiuri de fasole verde), iepure, pui, uneori rață, și garrofó (un soi de fasole de lima sau de unt), gătite în ulei de măsline și bulion de pui.Felul de mâncare este uneori condimentat cu ramuri întregi de rozmarin.

În mod tradițional, culoarea galbenă provine de la șofran, dar turmericul și calendula pot fi folosite ca înlocuitori. Inimile și tulpinile de anghinare pot fi folosite ca ingrediente de sezon. Majoritatea bucătarilor de paella folosesc orez bomba, dar valencienii tind să folosească un soi cunoscut sub numele de senia.

Alte variante locale populare de paella sunt gătite în întreaga zonă mediteraneană, dar și la nivel internațional.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? O analiză marca …

O întrebare la care se caută răspunsuri: De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? Au găsit...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img