Sunday, May 28, 2023

Organizație criminală specializată în fabricarea de medicamente pentru sportivi, destructurată

Recomandare:

S-a dat anunțul: a fost destructurată o organizație criminală din Spania dedicată fabricării de medicamente pentru sportivi.

Despre ce este vorba mai exact. O bandă infracțională se ocupa cu importul, fabricarea și distribuirea de medicamente interzise sportivilor (SARM).

Miercuri, 1 martie 2023, Garda Civilă din Spania a confirmat că modulatorii selectivi ai receptorilor androgenici (SARM) sunt o clasă de compuși terapeutici care au proprietăți anabolizante similare cu cele ale steroizilor anabolizanți, dar cu proprietăți androgenice (care produc caracteristici masculine) reduse.

Ca exemplu, receptorul androgenic este activat prin legarea androgenilor, cum ar fi testosteronul. Spre deosebire de steroizii anabolizanți, care se leagă de receptorii androgenici în multe țesuturi din tot corpul, SARM-urile individuale se leagă selectiv de receptorii androgenici în anumite țesuturi, dar nu și în altele.

În mediile medicale, acest lucru ar putea fi foarte util pentru stimularea creșterii unor țesuturi specifice, cum ar fi mușchii și oasele, evitând în același timp efectele secundare nedorite în alte țesuturi, cum ar fi ficatul sau pielea.

Operațiunea, denumită simbolic Sahagun-Aran, a inclus acțiuni în provinciile Barcelona, Valencia, Malaga, Madrid, Granada, Murcia și Las Palmas de Gran Canaria. Poliția spaniolă a reușit să dezmembreze organizația și să captureze un număr mare de SARM, precum și materiale pentru fabricarea, ambalarea, dar și expedierea acestora.

Despre Garda Civilă

Garda Civilă este cea mai veche agenție de aplicare a legii din Spania și este una dintre cele două forțe de poliție naționale. Fiind o forță de jandarmerie națională, este de natură militară și este responsabilă de poliția civilă sub autoritatea atât a Ministerului de Interne, cât și a Ministerului Apărării.

Rolul Ministerului Apărării este limitat, cu excepția perioadelor de război, când ministerul are autoritate exclusivă. Corpul este cunoscut în mod colocvial sub numele de benemérita (reputată).

În sondajele anuale, acesta se clasează în general ca fiind instituția națională cea mai apreciată de spanioli, urmată îndeaproape de alte agenții de aplicare a legii și de forțele armate.

Are atât un rol național regulat, cât și misiuni specifice de menținere a păcii în străinătate și face parte din Forța de Jandarmerie Europeană.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Regele Charles a onorat-o pe “Regina rockului”, în timp ce gărzile au cântat ”Simply, The Best”

Lumea a fost îndurerată la aflarea veștii morții inegalabilei Tina Turner, inclusiv recent încoronatul Rege Charles care a dat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img