Tuesday, June 6, 2023

Orașul Iaşi ar putea deveni capitala europeană a jocurilor electronice. Start înscrieri! Video

Recomandare:

Iată că orașul Iași ar putea deveni capitala europeană a jocurilor electronice. Cum ar fi posibilă această dorință a autorităților locale ieșene, în cele ce urmează.

În perioada 24 august și 4 septembrie 2023, la Iași, va avea loc Campionatul Mondial de Esports în cadrul Digital Throne, eveniment care lansează la nivel internațional strategia Iașului de a deveni o capitală globală a sportului digital, artei, educației și divertismentului. 

Campionatul Mondial de Esports va fi o competiție de amploare în cadrul căreia peste 700 de jucători din peste 120 de țări vor concura pentru premii totale de 500.000 de euro.

Ce spune primarul Mihai Chirica

„Sunt iubitor și practicant de sport, ca primar promovez în special sportul de masă, dar sunt deschis la schimbare și la alte forme de sport. Sunt onorat că sunt atât de mulți oameni din domeniile digital și esports prezenți astăzi la Iași, ceea ce confirmă că viziunea noastră de a ne axa pe zona digital, gaming și esports este una corectă.
Un eveniment de o asemenea amploare nu va fi ușor de organizat, mai ales că ediția din 2023 este prima demarată și organizată de o municipalitate. Astfel, suntem prima Primărie care demarează și se implică în organizarea unui asemenea proiect!
Ne așteptăm ca Iașul să aibă o vizibilitate importantă la nivel internațional, iar industria ospitalității și întreaga comunitate să aibă de câștigat. Ca de obicei, ne vom strădui să fim gazde bune, astfel încât toți cei care vor veni sau vor afla despre Iași să vorbească despre noi ca despre o adevărată capitală.
Mulțumesc încă o dată tuturor partenerilor, în special Federației Internaționale de Esports, dar și Guvernului României, precum și sponsorilor, și doresc succes tuturor participanților!”, a declarat primarul Mihai Chirica în cadrul unei conferințe de presă organizate ieri, marți, 25 aprilie 2023.

În cadrul acestui eveniment, primarul Mihai Chirica și ministrul Sebastian Burduja au semnat un protocol de colaborare între Primăria Municipiului Iași și Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării în vederea organizării Campionatului Mondial de Esports de la Iași.

„Iașul este exemplu de viziune, de vector de dezvoltare pentru o întreagă regiune și este un exemplu de asumare. Nu sunt multe comunități în România care să își fi asumat organizarea unui asemenea eveniment, iar ieșenii și autoritățile locale merită tot respectul românilor. 
Cred că ceea ce experimentează Iașul de câțiva ani de zile reprezintă un exemplu pentru România. Iașul, Clujul, câteva alte orașe din România au crescut economic în ultimul deceniu mai mult decât Singapore în perioada de boom. 
Dacă Iașul este capitala Moldovei, pot spune că este și capitala României digitale și capitala României viitorului prin asumarea organizării acestui Campionat de Esports”, a declarat la rândul său și Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Informații despre competiție

Înscrierile pentru echipele și jucătorii care vor să reprezinte România la Campionat au început din data de 25 aprilie 2023 si se fac accesând site-ul www.digitalthroneiasi.com.

Atenție! Premiile …

Premiile competițiilor de CS:GO, Dota 2 si Mobile Legends: Bang Bang sunt în valoare de 100.000 de dolari pentru fiecare joc, dupa cum urmează: locul 1 -  50.000 dolari, urmat de locul 2 în valoare de 30.000 dolari si locul 3, de 20.000 de dolari.
Iar pentru competiția de PUBG Mobile valoarea totală a premiilor este de 80.000 de dolari, echipa câștigătoare obținând 40.000 dolari, iar echipele de pe locurile 2 și 3, 24.000 dolari, respectiv 16.000 dolari.
80.000 de dolari este valoarea premiilor de la competiția feminină de CS:GO, unul dintre cele mai mari prize pools oferite în cadrul unei competiții de esports dedicate femeilor.
Competițiile de eFootbal și Tekken 7 oferă la rândul lor premii în valoare totală de câte 40.000 de dolari.

Informațiile au fost oferite de către Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Iași. Foto: Facebook/pagina oficială Digital Throne – WEC Iasi 2023.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Apple se pregătește să facă un anunț revoluționar

În aceste zile s-a anunțat că Apple este pregătită să lanseze primul său produs nou în aproape un deceniu...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img