Thursday, June 1, 2023

Opere de artă furate, recuperate la Barcelona

Recomandare:

Forța de poliție regională catalană Mossos d’Esquadra a returnat două opere de artă furate, semnate de Dalí, proprietarilor lor de drept din Barcelona.

Desenele în cărbune, realizate de celebrul artist catalan în 1922 și evaluate la 300.000 de euro, au fost furate dintr-o locuință din zona Sarrià-Sant Gervasi în luna ianuarie a anului trecut.

Les sardanes de festa major și Els pagesos au fost pictate de Dalí pe când avea 18 ani pentru a ilustra o carte care, în cele din urmă, nu a fost niciodată publicată.

După ce poliția a recuperat piesele, experții în artă au examinat picturile cu ajutorul unei serii de tehnici, inclusiv microscoape și lumină ultravioletă, pentru a le confirma autenticitatea.

Trei frați în vârstă de 50 de ani, care operau în zone de clasă superioară din Barcelona și Sant Cugat del Vallès, au fost arestați pentru jaf, precum și doi presupuși colaboratori.

Se pare că hoții acționau la sfârșit de săptămână, când proprietarii erau plecați, și vizau opere de artă valoroase, colecții de monede antice și alte antichități. Potrivit Mossos d’Esquadra, aceștia erau foarte specializați în artă și lucrau cu o rețea de comercianți pentru a găsi cumpărători pentru bunurile furate.

Pe lângă desenele lui Dalí, Mossos au recuperat, de asemenea, cinci gravuri atribuite lui Joan Miró, două lucrări ale lui Paco Solà, 55 de ceasuri, mai multe colecții de monede și bancnote din diferite țări și perioade istorice, precum și o gamă largă de bunuri din aur și argint.

Furturile celebre sunt furturi care au intrat în istorie prin igeniozitatea cu care au fost plănuite de niște răufăcători inteligenți.

Printre furturile cele mai celebre, după statistica Interpolului, se pot enumera, în afară de contrabanda cu droguri sau persoane, și furtul obiectelor de artă.

După aprecierea FBI-lui, valoarea obiectelor furate, de-a lungul timpului, se cifrează la miliarde euro, dolari sau franci elvețieni.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? O analiză marca …

O întrebare la care se caută răspunsuri: De ce sunt prețurile alimentelor atât de mari în Europa? Au găsit...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img