Tuesday, June 6, 2023

Oficial, s-a dat anunțul. Care este “cea mai fericită țară din lume”

Recomandare:

S-a dat anunțul în mod oficial. Și Finlanda a fost desemnată “cea mai fericită țară din lume” pentru al șaselea an consecutiv.

Pentru al șaselea an consecutiv, Finlanda a fost desemnată “cea mai fericită țară din lume” în Raportul ONU privind fericirea mondială 2023.

Potrivit Raportului ONU privind fericirea în lume 2023, publicat luni, 20 martie, Finlanda este din nou cea mai fericită țară din lume. Ea își menține poziția de top iată că pentru al șaselea an consecutiv.

Sondaje în 137 de țări

Experții care întocmesc acest raport anual au realizat sondaje în rândul cetățenilor din 137 de țări și au evaluat diferiți factori.

Printre aceștia se numără veniturile, sănătatea, legăturile sociale, sentimentul de libertate în luarea deciziilor stradale, generozitatea și absența corupției.

Ce spune raportul

După cum subliniază raportul, percepția locuitorilor planetei cu privire la viața lor continuă să fie “remarcabil de rezistentă”, în pofida faptului că au trecut printr-o pandemie timp de trei ani lungi.

Ceea ce a avut cea mai mare influență în menținerea spiritelor oamenilor a fost actele “prosociale” și sprijinul pe care oamenii și l-au oferit reciproc, care a fost mult mai mare decât în rapoartele anterioare.

Ce se știe despre Finlanda

Finlanda este cea mai puțin populată țară din Uniunea Europeană, una care se remarcă de obicei prin sistemul său puternic de asistență socială publică și prin ratele scăzute de corupție.

Care sunt celelalte state fericite

Astfel, ea continuă să conducă topul celor mai fericite țări din lume, urmată de Danemarca și Islanda, ambele având, de asemenea, rate ridicate de egalitate și de evaluare vitală a respondenților.

Țările nordice – cu excepția Suediei – au reușit să mențină rate de mortalitate mai scăzute din cauza covid-19 datorită măsurilor rapide și eficiente adoptate, pe care raportul le-a considerat foarte relevante.

Printre ultimii

Lituania a fost țara care a înregistrat cea mai mare creștere în clasament în ultimii ani, trecând de pe locul 52 în 2017 pe locul 20 în clasamentul din acest an.

În partea de jos a listei se află Afganistanul, devastat de război, care a căzut în mâinile talibanilor în 2021, și Libanul, care se află într-o gravă criză economică de la explozia care a devastat capitala sa, Beirut, în 2020.

Surpriza raportului

În mod surprinzător, în pofida conflictului în curs de desfășurare cu Rusia, Ucraina s-a clasat pe locul 92. Între timp, Rusia a fost plasată pe locul 70.

Raportul mondial al fericirii este publicat în fiecare an la 20 martie, în ultimii 10 ani, când Adunarea Generală a ONU a adoptat rezoluția 66/281, proclamând această zi drept Ziua mondială a fericirii.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Apple se pregătește să facă un anunț revoluționar

În aceste zile s-a anunțat că Apple este pregătită să lanseze primul său produs nou în aproape un deceniu...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img