Obiectiv de interes public major la București. România ocupă locul nouă ca număr de proceduri de infringement inițiate anual împotriva sa de Comisia Europeană, iar cea mai mare proporție de cazuri de nerespectare a legislației comunitare fac referire la Mediu.
Un eveniment de amploare are loc la București în săptămâna 22-28 aprilie 2023, marcând din nou un apel la conjugarea eforturilor spre care sunt îndemnate autoritățile centrale și locale, companiile, mediul academic și voluntarii pe direcția protecției mediului și a patrimoniului natural și cultural.
Green Earth Week își propune să implice autoritățile locale și centrale, companii, mediul academic și voluntari într-un efort comun de promovare a necesității de protejare a mediului și a patrimoniului natural și cultural.
Mediul academic și Uniunea Ziariștilor Profesioniști își dau mâna pentru protejarea mediului și a patrimoniului natural și cultural
Evenimentul este organizat de Asociația Inițiativa Ecologistă Europeană, Asociația pentru Dezvoltare Regională și Politici Europene, Universitatea Ecologică și Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România.
”Vom contribui astfel la crearea unei comunități în zona de intersecție a inițiativelor de mediu cu cele culturale, prin dialog și schimb de bune practici între diversele segmente ale societății românești interesate de dezvoltarea și implementarea de soluții de dezvoltare durabilă în beneficiul cetățenilor”, arată organizatorii evenimentului.
Obiectiv de interes public major la București. Green Earth Week a debutat astăzi, 22 aprilie, de Ziua Pământului, cu o serie de acțiuni de eco-voluntariat organizate în București. Data de 22 aprilie este data înscrisă în calendarul ONU ca sărbătoare oficială a planetei și expresie comună a dorinței tuturor de a construi un viitor mai curat și mai verde.

În data de 25 aprilie, se va desfășura cea de-a doua ediție a conferinței Earth Day, The Day After Tomorrow, care reunește, în contextul aniversar marcat de Ziua Pământului, factori de decizie din mediul guvernamental, non-guvernamental și antreprenorial pentru un schimb de opinii dedicat dezvoltării durabile, protejării mediului și conservării naturii. Evenimentul, organizat în aula Universității Ecologice, își propune să contureze soluții pentru accelerarea tranziției la un model de dezvoltare care să promoveze energia curată, eficiența energetică și o conduită responsabilă în privința protejării naturii.

Obiectiv de interes public major la București. Protejarea mediului și a patrimoniului reprezintă o responsabilitate națională
Conferința va avea loc în aula Universității Ecologice (Bd. Doina Cornea 1G, București), începând cu ora 13,30. Moderatorul conferinței este Lavinia Șandru.
Prin evenimentele organizate, Green Earth Week va pune în evidență faptul că protejarea mediului și a patrimoniului reprezintă o responsabilitate națională, dar și o deschidere față de comunitatea și valorile internaționale, față de diversitate și o cultură a păcii, ghidată de cooperare și înțelegere.
De asemenea, va oferi un cadru pentru a aduce la lumină provocările cu care ne confruntăm și a stimula cooperarea la nivel local, regional și național pentru o societate durabilă cu accent pe protejarea mediului și patrimoniului cultural și natural.