Tuesday, June 6, 2023

O femeie a murit, iar soțul ei este în comă după ce au mâncat ACEST pește. Video informativ

Recomandare:

Iată că o femeie din Malaezia a murit în mod tragic, iar soțul ei rămâne în comă după ce a mâncat un anumit pește.

O femeie în vârstă de 83 de ani, Lim Siew Guan, a murit în Malaezia după ce a mâncat pește-balon cumpărat de la pescarul local. Soțul ei a ajuns și el la terapie intensivă după ce au prăjit peștele la prânz.

Ce s-a întâmplat

Fiica lor, Ng Ai Lee, în vârstă de 51 de ani, a declarat că tatăl ei, în vârstă de 84 de ani, a cumpărat peștele fără să vrea de la o pescărie mobilă, sâmbăta trecută, deoarece mai erau doar câteva sortimente de pește în furgoneta pescăriei care vizitează săptămânal satul lor.

În pofida faptului că nu auzise niciodată de peștele-balon sau de “peștele-tambur”, așa cum este cunoscut în limba chineză, tatăl ei l-a cumpărat de la pescarul care vizitează satul lor din Kampung Chamek, în districtul Kluang din statul Johor.

"Părinții mei cumpără pește de la același pescar de mulți ani, așa că tatăl meu nu s-a gândit de două ori la asta”.
"El nu ar fi cumpărat cu bună știință ceva atât de mortal pentru a mânca și pentru a le pune viața în pericol", a declarat ea pentru The Star.

Soțul femeii decedate, Lim Siew Guan a mâncat peștele și a început să aibă dificultăți de respirație și frisoane, în timp ce tatăl ei a început să prezinte simptome similare aproximativ o oră mai târziu.

Ng a spus că fratele ei mai mare, din același sat, i-a dus de urgență la spital.

Diagnostic: otrăvire alimentară

Moartea mamei sale a fost identificată ca otrăvire alimentară cu manifestări neurologice care au dus la insuficiență respiratorie și ritm cardiac neregulat, posibil din cauza ingestiei de toxine în urma consumului de pește-balon.

Ea a fost înmormântată miercuri la cimitirul chinezesc Chamek.

Ng a declarat că tatăl ei este încă în comă la unitatea de terapie intensivă, iar spitalul încearcă să trateze infecțiile din corpul său.

Acest eveniment tragic a determinat-o pe Ng să ceară ca guvernul să reglementeze vânzarea peștelui balon.

”Nu intenționez să învinovățesc pe nimeni. Sper ca experiența părinților mei să poată crea mai multă conștientizare în rândul publicului cu privire la consumul unor astfel de pești sau alimente cu un nivel ridicat de toxine”.
"Este frustrant să știm că oamenii consumă cu bună știință pește-balon. Nu considerați că este de la sine înțeles că nu vi se va întâmpla nimic", a spus ea.

Mai multe informații despre cât de toxic este acest pește le găsim în filmare de mai sus. Iar o confirmare în acest sens a venit și de la Ling Tian Soon, președintele Comitetului pentru sănătate și unitate din Johor.

Acesta a declarat că peștele-balon ar putea fi mortal dacă nu este curățat corespunzător, deoarece vietatea marină conține toxine puternice care provoacă boli grave și chiar moartea.

În Japonia, doar bucătarii cu înaltă calificare, care știu cum să elimine toxinele, au voie să servească peștele, dar în Malaezia nu există astfel de reglementări.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Apple se pregătește să facă un anunț revoluționar

În aceste zile s-a anunțat că Apple este pregătită să lanseze primul său produs nou în aproape un deceniu...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img