Sunday, May 28, 2023

Noua tehnologie a motoarelor pe hidrogen. Din Europa în Australia în doar 4 ore și 15 minute! Video

Recomandare:

Noua tehnologie a motoarelor pe hidrogen dezvoltată de Destinus ar putea permite unui avion să zboare din Europa în Australia în doar 4 ore și 15 minute.

CDTI, Centrul spaniol pentru dezvoltare tehnologică și inovare, a selectat Destinus pentru proiectul său de plan tehnologic aeronautic (PTA).

Primul motor de avion alimentat cu hidrogen

Compania a primit 12 milioane de euro pentru a dezvolta primul motor de avion alimentat cu hidrogen și pentru a promova dezvoltarea zborurilor supersonice alimentate cu hidrogen.

Banii acordați pentru cercetarea și dezvoltarea motorului provin din fondurile Next Generation ale Comisiei Europene pentru guvernul spaniol, după cum a relatat joi, 30 martie 2023, 20minutos.es.

Davide Bonetti, CEO al Destinus Spania și vicepreședinte al dezvoltării afacerilor și produselor pentru acest brand, a explicat că această investiție arată că sunt aliniate: "cu liniile strategice ale Spaniei și ale Europei pentru a avansa în zborul hidrogenului".
Destinus dispune deja de două prototipuri pe hidrogen – Jungfrau și Eiger – și lucrează în prezent la o turbină cu gaz echipată cu o postcombustie pe hidrogen, care va fi testată până la jumătatea acestui an.
După cum a mai spus Bonetti, subvenția pentru "companiile de tehnologie pură" precum Destinus este importantă, deoarece accelerează inovația necesară pentru "a fi competitivi la scară globală".

Ajutor din partea Guvernului spaniol

Concret, ajutorul din partea Guvernului spaniol va fi folosit pentru proiectarea și construirea unui banc de testare pentru motoare cu hidrogen ca și combustibil.

Rezultatul final va fi folosit pentru propriile avioane care folosesc, de asemenea, combustibilul respectiv.

Cu avioanele actuale, călătoria din Europa până în Australia durează aproximativ 20 de ore.

Cu toate acestea, Destinus a calculat că, cu vehiculele sale aeriene pe bază de hidrogen, ar fi posibil să zboare de la Frankfurt, în Germania, la Sydney, în Australia, în doar 4 ore și 15 minute.

Prin urmare, zborurile care în prezent durează aproape o zi ar putea fi efectuate în cele din urmă în mai puțin de un sfert de zi.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Regele Charles a onorat-o pe “Regina rockului”, în timp ce gărzile au cântat ”Simply, The Best”

Lumea a fost îndurerată la aflarea veștii morții inegalabilei Tina Turner, inclusiv recent încoronatul Rege Charles care a dat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img