Tuesday, June 6, 2023

Noua rachetă spațială emblematică a Japoniei a fost distrusă la 15 minute de la decolare

Recomandare:

Agenția spațială japoneză a anunțat că a dat comanda de distrugere a noii sale rachete spațiale la scurt timp după lansarea din această dimineață, 7 martie 2023.

Racheta, care a decolat de la Centrul spațial Tanegashima din sudul Japoniei, transporta satelitul Advance Land Observation Satellite-3 (ALOS-3), un orbiter de cartografiere și imagistică a solului. Despre aceasta, agenția spațială a declarat că este planificat să devină un instrument cheie în eforturile de gestionare a dezastrelor.

“O comandă de destructurare a fost transmisă către H3 în jurul orei 10:52 (ora standard a Japoniei), deoarece nu a existat nicio posibilitate de realizare a misiunii”, se arată într-un comunicat al Agenției japoneze de explorare aerospațială (JAXA).

ALOS-3 “urma să acopere toate zonele terestre nu doar din Japonia, ci și din întreaga lume”, a precizat acesta. Aceasta a promovat anterior capacitatea așteptată a H3 de a lansa atât misiuni guvernamentale, cât și comerciale din Japonia.

Ce s-a întâmplat

Potrivit televiziunii publice japoneze, a doua treaptă a rachetei H3 nu s-a aprins.

Eșecul din 7 martie a.c. este a doua încercare a JAXA de a lansa H3, după ce aceasta nu a reușit să decoleze la 17 februarie, deoarece două motoare de propulsie nu s-au aprins pe rampa de lansare.

Mitsubishi Heavy Industries este contractorul principal al rachetei. NHK a raportat că JAXA și Mitsubishi au cheltuit peste 1,5 miliarde de dolari pentru acest proiect de la demararea sa, în urmă cu nouă ani și până în prezent.

Despre Agenția Spațială din Japonia

Japan Aerospace Exploration Agency, “Independent Administrative Institution on Aerospace Research and Development” sau JAXA, este agenția spațială națională a Japoniei. JAXA a fost fondată la 1 octombrie 2003 prin fuziunea a trei organizații independente anterioare.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Apple se pregătește să facă un anunț revoluționar

În aceste zile s-a anunțat că Apple este pregătită să lanseze primul său produs nou în aproape un deceniu...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img