Tuesday, June 6, 2023

Nou. Un tunel minier din secolul XX se va deschide pentru public. Foto

Recomandare:

Tunelul minier din Almanzora, Spania, este unul în care minereul era transportat din Sierra pentru a fi expediat pe coastă. Tunelul minier este unul în care minereul a fost transportat din Sierra pentru a fi expediat pe coastă.

Au început deja lucrările de îmbunătățire și pietonalizare a “Tunelului 1”, cu scopul de a-l adapta și de a-l face potrivit pentru vizite pietonale ghidate.

Tunelurile Villaricos datează de la începutul secolului al XX-lea. În 1906, a fost inaugurată calea ferată minieră Herrerias-Villaricos, construită de ilustrul arheolog Luis Siret pentru a reduce costurile de transport al minereului de la minele din Las Rozas până la digurile din Villaricos, situate pe coastă.

Informații despre tunel

Traseul avea o lungime de 5,60 kilometri, iar accesul la Villaricos se făcea prin intermediul unui tunel dublu. Interesul său pentru reducerea costurilor de transport al mineralelor l-a determinat să construiască o linie de cale ferată între Poetronila și Los Hortelanos din Villaricos, a cărei construcție a început în aprilie 1897 și a fost finalizată în luna august a aceluiași an.

Almanzora

Almanzora este un oraș mic din provincia Almería, Andaluzia, Spania. Numele său, derivă din arabul al-Mansura, “locul victoriei”, și a fost transmis de la orașul pe care îl împarte cu un râu și la Comarca Almanzora din jur.

Zona a fost colonizată cel puțin din epoca romană. În 1436, în timpul Reconquistei, o expediție de murcieni a cucerit orașul de sub dominația musulmană. În 1753, orașul a devenit centrul administrativ al Comarca de Almanzora, iar în secolul al XIX-lea Antonio Abellán y Peñuela a fost numit marchiz de Almanzora.

La fel ca în multe zone rurale din Andaluzia, a existat o mare emigrație în secolul XX. Aproximativ din anii 1990, a existat un aflux de persoane din Regatul Unit, care au venit pentru climatul însorit din Almerían, precum și o oarecare întoarcere a emigranților anteriori.

În mod tradițional, economia a fost în principal agricolă, în special cea a citricelor, lămâile fiind o importantă cultură de export.

Zona este, de asemenea, renumită pentru pâinea sa artizanală. Imigrația recentă din Regatul Unit a provocat un oarecare boom al construcțiilor. Există, de asemenea, o creștere a turismului rural (sejururi la fermă etc.).

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Apple se pregătește să facă un anunț revoluționar

În aceste zile s-a anunțat că Apple este pregătită să lanseze primul său produs nou în aproape un deceniu...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img