Sunday, May 28, 2023

Nominalizările la Oscar 2023. Cine domină topul

Recomandare:

Extravaganța SF “Everything Everywhere All at Once” a dominat marți dimineață cea de-a 95-a nominalizare anuală la Oscar, cu 11 nominalizări, cele mai multe dintre toate filmele.

Filmul absurd a fost scris și regizat de Daniel Kwan și Daniel Scheinert, un duo care a obținut și o nominalizare pentru cel mai bun regizor.

“Everything Everywhere”, liderul din domeniu, a fost urmat de câte nouă nominalizări pentru “The Banshees of Inisherin”, comedia neagră a lui Martin McDonagh despre doi prieteni buni aflați într-o dușmănie acerbă, și de propunerea germană “All Quiet on the Western Front”, o dramă din Primul Război Mondial bazată pe romanul din 1929.

Toate cele trei filme au fost nominalizate pentru cel mai bun film. La fel și filmul biografic “Elvis”, de Baz Luhrmann; “The Fabelmans”, povestea autobiografică a lui Steven Spielberg despre maturizare; “Tár”, în care Cate Blanchett joacă rolul unui compozitor-dirijor foarte tensionat; “Women Talking”, despre femeile menonite care trebuie să decidă ce să facă după ce arestările pentru agresiune sexuală le tulbură comunitatea; și “Triangle of Sadness”, o comedie neagră despre cei foarte bogați într-o croazieră pe un iaht de lux.

În completarea categoriei s-au aflat cele două filme cu cele mai mari încasări din 2022, care s-au întâmplat să fie și continuări foarte așteptate. “Avatar: Drumul apei”, epopeea epică orbitoare din punct de vedere vizual a lui James Cameron, urmează primului succes “Avatar” din 2009. Iar în “Top Gun: Maverick”, Tom Cruise își reia rolul din filmul din 1986, în rolul unui pilot de marină șmecher. (Cruise a fost însă snobit printre nominalizații la categoria cel mai bun actor în acest an).

Premiile Oscar vor fi difuzate duminică, 12 martie 2023, pe ABC, de la ora 20:00, ora Europei de Est, și vor fi prezentate de Jimmy Kimmel, scrie presa externă.

Producătorii vor încerca probabil să recâștige controlul după ce ceremonia de anul trecut care a fost umbrită de Will Smith, câștigătorul premiului pentru cel mai bun actor, care s-a urcat pe scenă și l-a pălmuit pe prezentatorul Chris Rock.

Share to
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Noutăți

Regele Charles a onorat-o pe “Regina rockului”, în timp ce gărzile au cântat ”Simply, The Best”

Lumea a fost îndurerată la aflarea veștii morții inegalabilei Tina Turner, inclusiv recent încoronatul Rege Charles care a dat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img